Dette skjemaet må leveres i dag

Leverer du ikke boligopplysningene nå, må du vente lenge på skatteoppgjøret. I tillegg må du fylle inn boligopplysningene i selvangivelsen selv.

Likningsverdi på boliger

12 prosent har fremdeles ikke levert inn skjema med boligopplysninger til Skatteetaten. Vil du ha skatteoppgjøret til vanlig tid, må du levere senest i dag.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


I fjor ble det bestemt at alle skulle sende inn et skjema med boligopplysninger til Skatteetaten senest 15. oktober.

Dette for at skattekortene som kom i posten før jul skulle være korrekte.

Dersom du ikke leverte inn boligopplysningene før fristen, må du selv endre skattekortet i ettertid.

FREMDELES IKKE LEVERT?

Aller siste frist

Eva Karin Dahle Rabben

Eva Karin Dahle Rabben, senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten.

Foto: Pressebilde

Skatteetaten har satt 1. februar som aller siste frist for å levere.

Gjør du ikke det, vil skatteoppgjøret bli forsinket.

- Etter at Skatteetaten for tre uker siden sendte ut brev til 17 500 boligeiere som hadde kjøpt bolig etter 1. juli 2010, har over 5000 levert. Av de som fikk skjemaet i høst mangler vi tilbakemelding fra ca 11 prosent, opplyser Eva Karin Dahle Rabben, senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten til NRK.no.

Er du blant dem kan du levere på SMS, printe ut skjemaet og sende det i posten eller logge deg inn med Min ID og rapportere inn opplysningene her.

Blanke felt i selvangivelsen

- Leverer du i dag, vil du få boligopplysningene forhåndsutfylt på selvangivelsen. Hvis du ikke leverer vil feltet for boligopplysninger være tomt, sier Dahle Rabben.

Det vil si at du selv må fylle inn opplysningene.

- Da må du regne med å få skatteoppgjøret til høsten, og ikke i juni, legger hun til.

Vanlig med desimalfeil

Skatteetaten opplyser at de forsøker å rette opp åpenbare feil.

- Vi har sett feil som bruk av desimaler i stedet for hele kvadratmeter, og noen har også oppført boligår i rubrikken for areal. For slike type åpenbare feil prøver Skatteetaten å rette dette så langt som mulig, slik at de skal få riktige opplysninger i selvangivelsen sin, forklarer Dahle Rabben.

De som mener likningsverdien er høyre enn 30 prosent av markedsverdien for primærboliger eller 60 prosent for sekundærboliger, kan kreve at likningsverdien blir satt ned.

- Det gjør de ved å endre de forhåndsutfylte opplysningene i selvangivelsen. De må kunne dokumentere markedsverdien med takst, verdivurdering eller observerbar markedsverdi. Dokumentasjonen skal bare sendes inn på forespørsel fra Skatteetaten.

LES ALT OM LIKNINGSVERDI PÅ BOLIGER HER

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)