NRK Meny
Normal

Ylvis vant pris for beste internasjonale artist

HONGKONG (NRK.no): Framførte «The Fox» foran elleville publikummere i Hongkong - og vant prestisjetung storpris.

I dag vant Ylvis prisen for beste internasjonale artist i Asias største musikkshow, MAMA, i Hongkong.

Ylvis vant pris for beste internasjonale artist

SISTE: Ylvis vant pris som beste internasjonale artist.

Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker vant prisen som beste internasjonale artist under MAMA-prisutdelingen i Hongkong i dag. De framførte sin «The Fox» til stormende jubel fra salen, og til tross for at de ikke er blitt rent ned mens de har vært her borte, er deres musikkvideo blitt kjent over hele verden.

Ekstra overraskende for brødrene var det nok at deres hitlåt faktisk hadde ligget på toppen av sørkoreanske hitlister de siste fem ukene, og det var også tydelig at folk i salen hadde fått med seg låta.

Danset med kjemperev og fargestiftjenter

Showet hadde foregått på en mer eller mindre ekstravagant måte i halvannen time, og artisten G-Dragon hadde så langt har vært prisgrossist.

Ylvis

Ylvisbrødrene stilte med et kjempeshow, med rev i passende størrelse.

Foto: Mama.interest.tv / Skjermdump

Men så dempes lyset. Vi skal inn i skogen. Ut fra en stort plankegjerde kommer Bård Ylvisåker med den etter hvert så kjente åpningslinjen. Det er snodig stemning i salen, og folk ser forvirret på hverandre.

«Dog goes woof, cat goes meow».

Salen eksploderer, og det ser ut som de fleste i salen faktisk har fått med seg teksten. Publikummerne er utstyrt med egne lommelykter, som viftes i takt med yip-yip-yip.

Showet på AsiaWorld Expo er stort, det er det liten tvil om. Til sitt innslag har brødrene fått følge av en enorm revefigur, i tillegg til ensemblet med revedansere på scenen.

Ylvis vant storpris i Hongkong

Ylvis sjarmerte Hongkong-publikummet med sitt sære sceneshow og sin enorme rev. Deretter vant de pris for beste internasjonale artist.

Foto: Jørgen Thue

Brødrene vakte stor latter, særlig blant jentene i salen. Og latteren ble ikke mindre da de rett etterpå hadde en gjesteopptreden som dansere for de koreanske jentene i fargestiftjentegruppa Crayon Pop.

Vant samme pris som Eminem og Pussycat Dolls

Senere skulle det vise seg at hitmakerne fra lille Norge også vakte andre følelser.

Kort tid etter opptredenen ble de igjen kalt opp på scenen - for å motta prisen som beste internasjonale artist.

Dette er ingen liten pris. MAMA følges anslagsvis av en halv milliard mennesker over hele verden, og det er potensielt 2,4 milliarder mennesker i 93 land som har tilgang til showet.

Prisen er tidligere gitt til artister som Eminem, Black Eyed Peas, Linkin Park og Pussycat Dolls.

Fikk gå uhindret på rød løper

Andre superstjerner var nok mer kjente for de flere hundre frammøtte og hylende publikummerne før showet, og Ylvisbrødrene fikk gå relativt uhindret inn i selve senteret, der showet tok til klokka 12 norsk tid.

NRKs Anders Magnus er til stede på showet, og saken blir oppdatert fortløpende.

Brødrene Ylvisåker skal opptre foran en halv milliard potensielle seere i dag norsk tid. De haddde ikke mer nerver enn at de tok seg tid til å ta Hong Kongs «Fløibane» opp til utsiktpunktet The Peak.

Ylvis på sightseeing i Hong Kong

– Det er tjukt med ungdommer her, særlig unge jenter. Stjernene har gått over den røde løperen, og vi har sett mange higende jenter løpe etter menn med mye hårgelé. De var åpenbart veldig kjente her borte, sier Magnus.

– Det er Beatlesfeber her. Det er mye hyl, og det virker som det er småjenter som er det viktigste publikummet. Her går de rundt med hyperkorte skjørt eller shorts, og de står her med blåfrosne bein, sier han.

MAMA Show i Hong Kong PANORAMA

Salen på AsiaWorld-Expo tar 10 000 mer eller mindre hylende publikummere.

Foto: Anders Magnus / NRK

Saken oppdateres.

Kulturstrøm

 • Norsk jazz på verdens største messe

  Norge blir synlig på nok en kulturarena i 2019: Som partnerland under verdens største jazzmesse, tyske Jazzahead i Bremen. Norge er også hovedland under verdens støste bokmesse i Frankfurt i 2019. Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet, melder Norsk Jazzforum.

 • Egyptisk fotograf får pris

  Den egyptiske pressefotografen Mahmoud Abu Zeid, kjent som Shawkan, er tildelt Verdens pressefrihetspris, opplyser UNESCO. Shawkan ble pågrepet i august 2013 mens han dekket de blodige sammenstøtene mellom egyptiske sikkerhetsstyrker og tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskapet (NTB).

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller