NRK Meny
Normal

Ylvis klare til å erobre Asia

HONG KONG (NRK.no): På et av verdens største TV-show skal Ylvis få utfolde seg med monsterhiten «The Fox». Showet som brødrene skal delta på har en potensiell seerskare på en halv milliard seere.

Ylvis i Hong Kong

Med Hong Kong-skyline i bakgrunnen møter Ylvis norsk presse. Nå er brødrene som står bak en av Norges største popsensasjoner noensinne klare for å erobre det asiatiske markedet.

Foto: Anders Magnus / NRK

Ylvis skal nå bli store også i Asia. Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker deltar i morgen i et av verdens største tv-sendte popshow, «M-net Asia Music Award», også kalt Mama, sammen med Paris Hilton og Stevie Wonder.

Når ut til 94 land

Mama-showet blir sendt i 94 land i Asia, Afrika og Europa, og har en mulig seerskare på over en halv milliard mennesker.

Mama-showet startet i Sør-Koreas hovedstad Seoul 1999 for å promotere landets egen popindustri. Det klarte de, K-pop har etter hvert erobret store deler av Asia, og 2009 ble showet døpt om til Mama – for hele Asia – og flyttet ut av Sør-Korea.

Det har vært holdt i Macau, Singapore – og nå i Hong Kong for andre året på rad. Kort fortalt kan man si at det er den asiatiske utgaven av MTV Video Music Awards – bortsett fra at seertallene sannsynligvis er mye høyere.

– Vil nå 10 milliarder på Youtube

Ylvis-brødrene skal i morgen opptre med sin hitlåt «The Fox» på showet, som holdes i Hong Kongs Asia World Arena like ved flyplassen her. I løpet av showet deles det først og fremst ut priser til framtredende K-pop utøvere, som Psy. Han ble i fjor tildelt prisen «Årets sang» for sin berømte «Gangnam Style».

Ylvis-brødrene er ikke nominert til noen pris, men skal være en del av underholdningen og trolig opptre sammen med jentegruppa Crayon Pop fra Sør-Korea som har hitlåten «Bar, bar, bar». De er derimot nominert i gruppa «Beste kvinnelige nykommere.»

– Vi håper å nå 10 milliarder hits på Youtube, spøker brødrene Bård og Vegard når NRK møter dem utenfor kontorene til musikkselskapet Warner Brothers ved sjøkanten i bydelen Hung Hom i Kowloon, Hong Kong.

Foreløpig har de nådd 234 millioner.

– Vi begynner å nærme oss en kvart milliard, og de sier at den første kvarten som er den vanskeligste, smiler guttene.

– Jeg tror vi har blitt mye vanskeligere – både privat og offentlig, sier yngstemann Bård, men man forstår at spøken sitter løst under nesten alt som blir sagt.

Deilig Hongkong-temperatur

For øvrig er de glade for å se litt fjell og fjord i Hong Kong – akkurat som i Bergen (selv om de nå dessverre har flyttet til Oslo).

– Og så liker vi måten de har ordnet november-temperaturen her, understreker Vegard og mener at 23 grader og sol er til å leve med.

Etter å ha snakket med NRK, VG og Dagbladet må de inn i kontorlokalene igjen og ta imot både presse fra Hong Kong og øvrig internasjonal presse. Til sammen seks timer med pressen i dag – før det blir et par timer fritid i sola i morgen før showet braker løs ut på kvelden.

Reven har definitivt kommet til Asia.

Ylvis i Las Vegas

Ylvis-brødrene har også opptrådt i USA flere ganger. Her fra Las Vegas.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt