Hopp til innhold

Zwart bak ny Ylvis-video

Harald Zwart har regissert videoen til Ylvis nye låt «Intolerant».

Ylvis

STJERNELAG: Både Harald Zwart og Stargate jobber med utenlandske stjerner. Nå er de Ylvis-brødrenes stjernelag på deres neste låt og video.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Stargate står igjen bak den nye sangen til Ylvis-brødrene, som gjorde stor suksess med «The Fox». Men det er ikke bare stjerneprodusentene som trekker i trådene denne gang. Hollywood-regissør Harald Zwart står bak videoen, melder Dagbladet.

Sang om cøliaki

Tullesangen om reven tok verden med storm og ble helt uventet en Youtube-hit i megaklassen. Så langt er den sett nesten av en halv milliard. Stjerneduoen Stargate hjalp Ylvis-brødrene som en vennetjeneste og etter «The Fox»-suksessen har de holdt kontakten på flere prosjekter.

Tirsdag presenteres den fjerde låten i samarbeidet med Stargate etter «The Fox».

Sangen har fått navnet «Intolerant» og er i følge de to bergenserne en kjærlighetsballade om laktoseintoleranse og cøliaki. Videoen er regissert av Harald Zwart.

Harald Zwart

TIDSKLEMME: Ylvis-brødrene var i tidsklemma da Harald Zwart kom dem til unnsetning.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

– Da vår faste regissør kom i ei tidsklemme ringte vi Harald og sa: Dette er helt idiotisk, jeg vet ikke hva du driver med eller hvor du er i verden, og vi har deadline om to uker, men vil du være med? forteller Bård Ylvisaker til samme kilde.

Harald Zwart på sin side, trengte ikke betenkningstid, og fant tid til å hjelpe de to ut av knipa.

– Samme som å jobbe med Stargate

Regissøren fra Fredrikstad har fått godt fotfeste i Hollywood og har flere store produksjoner å vise til. Han er kjent for alt fra Lange flate ballær til «One Night at McCools», «The Karate Kid» og «Mortal Instruments».

Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen (t.h.), Stargate

NY LÅT: Stargate, med Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen har jobbet med Ylvis over lang tid. Nå står de bak nok en låt.

Foto: VALERIE MACON / AFP

– Å jobbe med Harald Zwart har likheter med det å jobbe med Stargate: Det gir deg en godstogfølelse. Du holder på og holder på mens du prøver å få til et eller annet konkret, og når du har det går du videre. Du tar ikke tjue takes og håper at det er noe der du kan klippe sammen, forklarer Vegard Ylvisåker.