Wimp selges til Jay-Z

Den norske strømmetjenesten er solgt til hip hop-legendens selskap Panther for 438 millioner norske kroner

fotomontasje av Wimp og Jay-Z

SOLGT: Strømmetjenesten Wimp har 12,5 millioner betalende abonnenter og over 50 millioner aktive brukere i 58 markeder.

Foto: Wimp.com/Rich Schultz/Getty Images

Selskapet Panther, eid av rapperen Shawn Carter, mer kjent som Jay-Z, har kjøpt selskapet Aspiro som driver strømmetjenesten Wimp.

Schibsted eier omtrent 75 prosent av aksjene i Streaming Media AS, som igjen eier 76 prosent av aksjene i Aspiro.

Jay-Z

MOGUL: Shawn Carter, alias Jay-Z, styrer selskapet Panther, som nå har kjøpt Aspiro.

Foto: Matt Sayles / Ap

– Ikke stor betydning for norske brukere

Trond Berger, konserndirektør for økonomi og finans i Schibsted, tror ikke salget vil få store konsekvenser for norske brukere.

– Vårt inntrykk er at de ønsker å videreutvikle produktet som allerede eksisterer. For norske brukere vil det ikke ha en stor betydning, sier Berger til NRK.

Vil tjenesten bli dyrere nå som det skal satses tungt i USA?

– Det er jeg ikke kjent med. Det er selvsagt de nye eierne som bestemmer, men inntrykket mitt er at de ønsker å videreføre den nåværende strategien.

Trenger kapital

Konserndirektøren mener det er stort potensial for ytterligere vekst for Aspiro. Men for å vokse trenger de betydelig kapital. Samt en sterk og dedikert eier for å kunne konkurrere i det globale markedet for musikkstrømming.

Trond Berger sier at Aspiro ikke er å regne som en kjernevirksomhet for Schibsted, og at de ønsker å flytte finansielle resurser. Til NRK forteller direktøren at de er svært fornøyde med tilbudet de har fått for Wimp og Aspiro.

– Schibsted har en strategi som er knyttet til medievirksomhet og internasjonal rubrikktjenester. Vi vil spisse strategien vår på disse områdene. For Wimp er det bedre at en kraftfull eier med musikk som kjerneområde viderefører produktet, sier Berger til NRK.

Schibsteds Trond Berger

IKKE KJERNEVIRKSOMHET: Trond Berger i Schibsted mener at Jay-Zs selskap vil være bedre egnet til å løfte Aspiro ogf Wimp. Berger frykter ikke for Wimps arbeidsplasser i Norge. - Kjøperen ser på organisasjonen i Norge som en kompetent og god organisasjon som de ønsker å bygge videre på.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Den kraftfulle eieren det er snakk om, er altså den 45 år gamle rapperen og produsenten Jay-Z, som allerede er en svært vellykket forretningsmann og entreprenør. Jay-Z har en formue på over 4 milliarder kroner, og har vært eier av alt fra klesmerker, basketballag, fast eiendom og plateselskaper.

– Vil ikke ta opp kampen med Spotify

Ansvarlig redaktør Knut Kristian Hauger i mediemagasinet Kampanje sier dette om salget:

– -Jeg tror Schibsted ser at det vil koste fryktelig mye penger å ta opp kampen med Spotify på strømmemarkedet. De heller vil bruke pengene sine på rubrikksatsingene sine som de allerede tjener fryktelig mye penger på., sier han til NRK.no.

Trond Berger i Schibsted er ikke enig i karakteristikken, og sier Wimp allerede er blitt utviklet i en rekke land, blant annet i USA.

Kulturstrøm

 • Kraftsalve mot egen bransje

  – Vi må samarbeide med myndighetene for å beskytte noe som er mye viktigere enn teknologi; demokratiet. Det var her før oss, og det må eksistere og fungere etter oss, sier Brad Smith, president i Microsoft i et intervju med NPRs All Things Considered. Les hele saken i NRKBeta.

  Brad Smith
  Foto: GARY HE / Reuters/Scanpix
 • Jackson-dokumentar fikk Emmy-pris

  Dokumentarfilmen hvor den avdøde popstjernen Michael Jackson beskyldes for seksuelle overgrep, har fått Emmy-prisen for beste dokumentar. I filmen forteller to amerikanske menn om hvordan Jackson angivelig misbrukte dem da de var barn.

  Leaving neverland