NRK Meny
Normal

Wimp – nå også på iPhone

Nå kan også brukere av Wimp få tilgjengelig musikken sin på mobilen, uten å ha tilgjengelig nett.

Wimp på iPhone

Nå får du Wimp også på iPhone.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

iPhone med Wimp installert

Slik ser Wimp ut når du har den installert på din iPhone.

Foto: Aspiro

For en tid tilbake ble den populære svenske streamingtjenesten Spotify også tilgjengelig på for mobiltelefonbrukere. Noe som var med på å dra opp tallene for online omsetning av musikk.

Nå er også den norske tjenesten Wimp tilgjengelig for sine brukere på de fleste nyere mobiltelefoner.

- Lang prosess

- Etter en lang prosess er vi veldig glade over å endelig kunne annonsere at iPhone-brukere nå også får tilgang til Wimp, sier Per Einar Dybvik, sjef for Aspiro Music – et av selskapenen bak tjenesten, i en pressemelding.

- Dette vet vi det er mange som har ventet på. Nå kan alle bruke Wimp på både PC, Mac, Android-telefoner og iPhone, heter det videre.

Også uten nett

WiMP er en musikkstreaming-tjeneste laget av Aspiro og Platekompaniet i samarbeid med Telenor.

Den nye tjenesten inneholder også mulighet til å kunne lytte til den musikken du abonnerer på når du ikke har trådløst nett tilgjengelig.

Kulturstrøm

 • Springsteen i Netflix

  Bruce Springsteen opptrer for tida i New York med einmannsshowet «Springsteen on Broadway», der han syng, spelar og fortel historier frå livet som artist. I går offentleggjorde Netflix at ein innspelt versjon vil bli å finne på strøymetenesta i desember, skriv Billboard. Stykket er basert på Springsteens sjølvbiografi, og gjer stor suksess på Broadway.

  Bruce Springsteen, Granåsen
  Foto: Stein Lorentzen / NRK
 • Kaptein Sabeltann-park i Karibia

  Investorer har kjøpt et stort landområde i Den dominikanske republikk der en ny temapark for Kaptein Sabeltann – Captain Sabertooth – skal bygges. Det bekrefter Terje Formoe til Fædrelandsvennen. Temaparken skal inneholde et hotell og to-tre piratskuter, og målet er at den skal være ferdigstilt vinteren 2021/2022. Kristiansand-firmaet Pirate Adventure Group AS (PAG) har betalt 15 millioner dollar for landområdet. Firmaet har også kontrakt med Formoe om utvikling av én temapark i Mellom-Amerika og en annen i Nord-Amerika. (NTB)

  Terje Formoe
  Foto: Elise Rønnevig Andersen / NRK
 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures