Whoopi Goldberg lager julegensere

Julegensere selger som varmt hvetebrød. En av dem som har kastet seg på trenden, er skuespilleren Whoopi Goldberg som har designet ni stykker.

US-LORD-&-TAYLOR-AND-WHOOPI-GOLDBERG-UNVEIL-HOLIDAY-WINDOW-INSTA

WHOOPI: Skuespilleren har kastet seg over julegenser-trenden.

Foto: Cindy Ord / Afp

US-LORD-&-TAYLOR-AND-WHOOPI-GOLDBERG-UNVEIL-HOLIDAY-WINDOW-INSTA

JUL: Whoopi Goldberg har designet ni gensere.

Foto: Cindy Ord / Afp

Julegensere er tydeligvis årets julegave og så populært at det er utsolgt nesten i alle butikker. Flere av kleskjedene melder at de ikke har flere gensere på lager.

Og genserne skal absolutt ikke være vakre; jo rarere desto bedre.

Ni gensere

Nå har skuespilleren Whoopi Goldberg kastet seg på trenden. Skuespilleren har alltid vært opptatt av mote og stil, og sammen med varehuskjeden Lord & Taylor har hun nå lansert sin egen serie med ni julegensere.

Bridget Jones' dagbok

Julegenseren Mark Darcy, spilt av Colin Firth, har på seg i filmen «Bridget Jones' dagbok» fra 2001.

Foto: Universal Pictures

Hun er imidlertid ikke den eneste som har oppdaget at «styggkule» julegensere er populære. Noen knytter trenden til skuespilleren Colin Firth og genseren han hadde på seg da han for første gang møtte Bridget Jones i filmen «Bridget Jones' dagbok».

Filmen ble derimot spilt inn i 2001, så det kan trolig ikke forklare hvorfor denne trenden dukker opp nå – over 15 år etter.

Søtt tema

Whoopi Goldberg liker ikke at noen omtaler genserne som stygge, for det er et søtt tema bak hver av dem, forteller hun.

– Det ligger mye mer bak disse genserne enn det ser ut som, sier Goldberg til Vogue.

– Hver av de ni genserne har et tema. Jeg har en som jeg kaller Charlie Brown-treet, forklarer hun.

Da hun besøkte programmet «The Tonight Show With Jimmy Fallon» tok også han på seg en av julegenserne:

Også hele den britiske kongefamilien, riktignok voksfigurene i Madame Tussaud, har sikret seg eksemplarer.

Den britiske kongefamilien har fått på seg julegenserne, der de står på utstilling.

Den britiske kongefamilien følger julegensertradisjonen. På Madame Tussauds i London

Foto: Alastair Grant / Ap

Kulturstrøm

 • Unike konsertopplevelser fra Bergen

  Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem via NRK TV og NRK2. Du kan se alle opptakene her.

  Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Leif Ove Andsnes og Mari Eriksmoen med unge musikervenner i Håkonshallen. I regi av mentorprogrammet Crescendo får våre fremste unge musikere spille sammen med verdensstjerner. Under konserten i kveld møtes Sonoko Miriam Welde, fiolin, Edvard Erdal, fiolin, Eivind Ringstad, bratsj, Amalie Stalheim, cello og Sandra Lied Haga, cello i samspill med Leif Ove Andsnes.
Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.
 • Gravkirken i Jerusalem gjenåpner

  Den hellige gravs kirke, også kjent som Gravkirken, i Jerusalem er gjenåpnet etter å ha vært stengt i over to måneder som følge av koronapandemien. Kirken er bygget der Jesus ifølge den kristne tro ble korsfestet, gravlagt og sto opp fra de døde.

 • Drive-in id-feiring i Oslo

  Det var utsolgt på Tryvann i Oslo da Rabita-moskeen arrangerte drive-in-feiring av den muslimske høytiden id al-fitr. – Det er fullt hus og elektrisk stemning, sa prosjektansvarlig Arshad Jamil på telefon til NTB før arrangementet startet søndag.

  B3pVmSY-Ffk
  Foto: Tore Meek / NTB scan

Flere kulturnyheter

Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Nattjazzen i Bergen byr på konsert med Mathias Eick og hans personlige tolkning av det legendariske Miles Davies-albumet "Kind of Blue." Med Kjetil Møster, tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen, altsaksofon, Erlend Skomsvoll, piano, Johannes Eick, kontrabass, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Mathias Eick , trompet.
Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.

«Kind of Blue» med Eick

«Kind of Blue» med Eick

Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Nattjazzen i Bergen byr på konsert med Mathias Eick og hans personlige tolkning av det legendariske Miles Davies-albumet "Kind of Blue." Med Kjetil Møster, tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen, altsaksofon, Erlend Skomsvoll, piano, Johannes Eick, kontrabass, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Mathias Eick , trompet. Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.