Voldtektstiltale mot kulturprofilen

Jean-Claude Arnault tiltales nå for to tilfeller av voldtekt mot en kvinne, den ene gangen mens hun sov. Det melder Expressen. Begge tilfellene skal ha skjedd i 2011. Arnault er gift med et av medlemmene i Svenska Akademien. Anklagelsene mot Arnault innledet en dyp krise i Svenska Akademien, som blant annet førte til at Nobelprisen i litteratur ikke blir delt ut i 2018. De fleste av anmeldelsene ble henlagt på grunn av manglende bevis eller foreldelse, men aktor Christina Voigt mener hun har robuste bevis i voldtektstiltalen. Jean-Claude Arnault benekter via sin advokat all skyld.

Kulturstrøm

 • Nominert til nordisk musikkpris

  Samiske Marja Mortensson fra Engerdal og Lil Halima fra Bardu er de to norske nominerte til Hyundai Nordic Music Prize, som deles ut på Bylarm den 28. februar. Prisen har som formål å løfte fram nordisk talent på tvers av hele Norden. Mortensson er nominert for albumet «Mojhtestasse». Hun åpnet i oktober 2018 Nordisk råds prisgalla. Halimas nominerte album heter «love songs for bad lovers». Hun fremførte låta Train i P3 Live.

  Lil Halima
  Foto: Jakob Landvik
 • All makt tas av lufta

  Satireprogrammet All makt på NRK P2 tas av lufta etter kun ti episoder, melder Medier24. Programmet er et samarbeid mellom Rubicon og NRK, og vil ikke gå videre i sin nåværende form. Politisk ekspert og satiriker Eirik Bergesen var programleder.

  Programleder for All makt Eirik Bergesen (t.h.) med Abid Raja (t.v.)
  Foto: NRK