Nyhetssendingen om Nobels litteraturpris

Nobels litteraturpris

Oppsummert

Årets nobelpris i litteratur går til den 62 år gamle forfatteren Kazuo Ishiguro. Briten danket ut både Haruki Murakami og Margaret Atwood som begge lå høyt på betting-listene. Foruten romaner er Ishiguro også forfatter av noveller og sangtekster.

 • Får ny jobb i Svenska Akademien

  Litteraturprofessoren Mats Malm overtar som ny fast sekretær. Med lederrollen blir han den skandalerammede Akademiens talsperson. En av oppgavene er å offentliggjøre hvem som mottar Nobelprisen i litteratur. Malm overtar 1. juni etter Anders Olsson, som har hatt posisjonen siden Sara Danius trakk seg i fjor. (NTB)

   Mats Malm
  Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix
 • Anker voldtektsdommen

  Den fransk-svenske kulturtoppen Jean-Claude Arnault, som er dømt til to og et halvt års fengsel for voldtekt, anker dommen til svensk høyesterett. Sveriges øverste domstol bekrefter at den mottok ankebegjæringen i dag, melder avisen Dagens Nyheter. Saken har vakt stor oppmerksomhet i Sverige, ettersom kulturprofilen har spilt en sentral rolle for konflikten som rammet Svenska Akademien tidligere i år. Det førte til at flere medlemmer gikk av. Skandalen førte også til at det i år ikke ble delt ut nobelpris i litteratur. (NTB)

  Jean-Claude Arnault
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no