NRK Meny
Normal

Vil hylle Whitney i begravelsen

Kevin Costner gjorde Whitney Houston til filmstjerne i «The Bodyguard». Under begravelsen har han varslet at han vil fremføre en spesiell hyllest. Begravelsen kan du følge live på NRK.no.

Video Direkte: Begravelsen til Whitney Houston

NRK.no sender begravelsen til Whitney Houston direkte.

Superstjernen begraves lørdag 18. februar, og du kan følge sendingen på NRK.no, fra 17.45 til 19.30.

Ifølge NY Daily News var det Kevin Costner som håndplukket Houston til hovedrollen i «The Bodyguard» fra 1992.

– Noen av valgene jeg må gjøre er enkle, og Whitney er en person det er lett å bli glad i, fortalte han til Los Angeles Times i 1992.

Samme år spilte «The Bodyguard» inn nesten 2,4 milliarder kroner, og filmens signaturlåt «I Will Always Love You» tronet øverst på musikklister verden over.

Kjendistung begravelse

«The Bodyguard» var Whitney Houstons filmdebut, men ble etterfulgt av en lite suksessfull karriere som skuespiller. Når superstjernen nå skal begraves, har Kevin Costner uttalt at han vil hylle sin avdøde kollega med en spesiell hilsen.

Begravelsen vil vare i 90 minutter, og flere av Houstons prominente venner og kollegaer i underholdningsbransjen, har meldt sin ankomst. Hennes musikalske mentor Clive Davis vil holde en tale, og det samme vil kusine og soulstjerne Dionne Warwick.

Artister som Stevie Wonder, Alicia Keys, Chaka Kahn og den pensjonerte talkshowverten Oprah Winfrey, kommer for å vise Houston den siste ære, ifølge NY Daily News.

Whitney Houston begravelse

Houston skal begraves i New Hope Baptist Church, i Newark utenfor New York. I denne kirken sang hun i kor som liten, og begravelsen finner sted lørdag 18. februar.

Foto: Julio Cortez / Ap

Strenge sikkerhetstiltak

Begravelsen holdes for spesielt inviterte artistens nærmeste pårørende. Seremonien finner sted finner sted i Houstons hjemby, Newark.

Det har tidligere vært tvil om Houstons eksmann, Bobby Brown, ville få adgang til begravelsesseremonien. Brown har et mildt sagt dårlig forhold til divaens mor, Cissy, men skal nå ha fått dispensasjon til å ta farvel med sin kone gjennom 14 år.

Interessen for begravelsen er enorm, og politiet har varslet strenge sikkerhetstiltak. Politiet vil sette opp sperringer i en radius av seks kvartaler rundt kirken for å respektere familiens ønske om å holde begravelsen privat.

– Jeg vil råde folk til å holde seg hjemme og følge begravelsen på TV. Her vil det ikke være noe å se, sa direktøren for Newarks politi, Samuel DeMaio på en pressekonferanse tidligere denne uka.