Whitney Houston døde av drukning, hjerteproblemer og kokain

Rettsmedisinerne har offentliggjort årsaken til at popstjernen døde.

Whitney Houston

Rettsmedisinerne slår fast at Whitney Houston døde som følge av et uhell.

Foto: Mark J. Terrill / Ap

I obduksjonsrapporten slås det fast at dødsfallet blir betraktet som et uhell, og at det ikke er mistanke om at det ligger noe kriminelt bak.

Dødsårsaken skal ifølge CNN ha vært drukning, en underliggende hjertesykdom og kokainbruk.

I tillegg ble det funnet spor av marihuana og legemidler i blodet til Houston, men dette skal ikke ha medvirket til dødsfallet, opplyser rettsmedisineren i Los Angeles.

Whitney Houston ble funnet død i badekaret på hotellrommet sitt i Beverly Hills 11. februar i år.

Houston ble begravet 19. februar i år. Hun ble 48 år gammel.

Kulturstrøm

 • USA sender kunstskatter til Irak

  USA vil tilbakeføre rundt 17.000 arkeologiske kunstgjenstander til Irak. Iraks statsminister Mustafa al-Kadhemi, som tirsdag møtte president Joe Biden i Det hvite hus, skal ta med seg mest mulig av skattene når han torsdag flyr hjem til Bagdad.

  Mye stammer fra det gamle Mesopotamia, og mange små dokumentbiter viser hvordan handelen foregikk i den sumeriske perioden 3000–4000 år før vår tidsregning, heter det i en uttalelse fra kulturdepartementet. Kulturminister Hassan Nazim sier at dette er den største tilbakeføringen av stjålne skatter til Irak noensinne.

 • Mathias Calmeyer er død

  Skuespilleren, dramatiker og regissør Mathias Calmeyer har gått bort etter lang tids sykdom, melder Dagbladet. Han ble 57 år gammel. Calmeyer er sønn av skuespiller Joachim Calmeyer. Han etterlater seg kone og to barn.

  Mathias Calmeyer
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • ZZ Top-musiker Dusty Hill er død

  Ifølge bandvennene i ZZ Top, Billy Gibbons og Frank Beard, døde Dusty Hill hjemme i Houston, Texas. Bassisten ble 72 år. – Vi er dypt lei oss over å høre nyheten om at vår venn, Dusty Hill, har gått bort mens han sov hjemme i Houston. Vi, sammen med en hærskare av av ZZ Top-fans over hele verden, vil savne din stødige tilstedeværelse, skriver bandet på sin Facebook-side.

  Dusty Hill
  Foto: Lionel Cironneau / AP