NRK Meny
Normal

Vil du hjelpe Foo Fighters?

Bandet søker nå musikkvideohjelp av fansen.

Dave Grohl i Foo Fighters på Norwegian Wood.

Dave Grohl i Foo Fighters på Norwegian Wood. Nå vil de ha hjelp fra fansen til å lage bandets neste musikkvideo.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Dave Grohl i Foo Fighters på Norwegian Wood.

Dave Grohl gir jernet på Norwegian Wood.

Foto: Per Ole Hagen

Foo Fighters med Dave Grohl i spissen søker nå etter fans av bandet som kan tenke seg å regissere bandets neste musikkvideo.

Elleve håpfulle regissører vil få muligheten til å lage musikkvideo til en sang fra bandets kommende album som kommer til våren.

Morsomme videoer

Bandet, som har hatt for vane å lage gøyale musikkvideoer, har tidligere jobbet med noen av de beste regissørene i musikkverdenen. Både Michel Gondry, Mark Pellington, Jesse Peretz og Sam Brown & the Malloys har tidligere bidratt. Nå kan det altså bli din tur.

Her kan du levere inn ditt bidrag

Twitret smaksprøve

Bandet twitret en 10 sekunders snutt av hva vi kan vente oss når snøen smelter. Og om lydsporet representerer hele albumet, vil Foo Fighter høres hardere ut enn noen sinne

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP