Se 1000 musikere spille Foo Fighters-låt

I den italienske byen Cesena er det nok over gjennomsnittet mange fans av det amerikanske bandet.

Dave Grohl i Foo Fighters på Norwegian Wood.

ETTERTRAKTET: Med prosjektet Rockin'1000 samlet Fabio Zaffagnini 1000 musikere for å spille Foo Fighters «Learn to Fly». Her opptrer Foo Fighters på Norwegian Wood.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Fabio Zaffagnini er en stor tilhenger av Foo Fighters, og han syntes det var for dårlig at ikke post-grunge-bandet hadde besøkt den italienske byen Cesena siden 1997.

I desember i fjor bestemte Zaffagnini seg for å gjøre en innsats for å få bandet til å komme til byen. Sammen med venner startet han prosjektet Rockin'1000.

Adressert til fem personer

Prosjektet gikk ut på å samle 1000 musikere fra regionen til å spille Foo Fighters «Learn to Fly». Ved hjelp av kronerulling fikk de inn rundt 400 000 kroner til eventet. For noen dager siden ble planen realisert.

– Jeg gjetter at denne videoen kommer til å bli sett av millioner av folk over hele verden, men for å være ærlig så er den adressert bare til fem personer: Chris, Pat, Nate, Taylor og Dave Grohl, the Foo Fighters. Italia er et land hvor drømmer ikke går lett i oppfyllelse, men det er et land fylt av lidenskap og kreativitet, sier Zaffagnini i YouTube-videoen.

Får drømmen oppfylt

Nå kan det tyde på at Zaffagnini og byen Cesena får drømmen om konsert oppfylt.

– Sees snart, Cesena, skrev vokalist David Grohl på bandets Twitterprofil. Der delte han også YouTube-videoen med sine over to millioner følgere.

Videoen har blitt sett over seks millioner ganger i løpet av få dager.

Sent fredag kveld bekrefter Grohl i en videohilsen til sine italienske fans at bandet kommer til byen, melder BBC.

– Hei Cesena! Vi kommer, jeg sverger. Vi vil se hverandre snart.

Kulturstrøm

 • Slutt på moms på e-bøker

  Regjeringen fjerner momsen på e-bøker og strømmetjenester fra 1. juli. Detter fører i følge kulturminister Trine Skei Grande til at norske e-bøker blir mer konkurransedyktige mot engelske e-bøker.

 • Netflix mister «The Office»

  Fram til 2013 ble serien vist på gamlemåten i beste sendetid på NBC. Så overtok Netflix rettighetene og har gjort «The Office»s 208 episoder til tidenes mest sette på strømmekanaler. Nå har NBC vunnet tilbake anbudet på serien og starter sin egen strømmekanal for serien i 2021. Rettighetene koster NBC 850 millioner kroner i året, skriver Los Angeles Times.

  The Office
  Foto: Danny Moloshok / Reuters
 • Glemte komponister fram i lyset

  Når Oslo Filharmonien feirer sitt 100-årsjubileum til høsten trekker de fram tre komponister som av ulike grunner har fått lite oppmerksomhet. Hanna Marie Hansen fordi hun var kvinne, Lili Boulanger fordi hun døde ung og Bjørn Fongaard (bildet) fordi han skrev musikk mange ikke likte, skriver Ballade.

  Bjørn Fongaard
  Foto: Mentz Schulerud jr./NRK