NRK Meny
Normal

Se 1000 musikere spille Foo Fighters-låt

I den italienske byen Cesena er det nok over gjennomsnittet mange fans av det amerikanske bandet.

Dave Grohl i Foo Fighters på Norwegian Wood.

ETTERTRAKTET: Med prosjektet Rockin'1000 samlet Fabio Zaffagnini 1000 musikere for å spille Foo Fighters «Learn to Fly». Her opptrer Foo Fighters på Norwegian Wood.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Fabio Zaffagnini er en stor tilhenger av Foo Fighters, og han syntes det var for dårlig at ikke post-grunge-bandet hadde besøkt den italienske byen Cesena siden 1997.

I desember i fjor bestemte Zaffagnini seg for å gjøre en innsats for å få bandet til å komme til byen. Sammen med venner startet han prosjektet Rockin'1000.

Adressert til fem personer

Prosjektet gikk ut på å samle 1000 musikere fra regionen til å spille Foo Fighters «Learn to Fly». Ved hjelp av kronerulling fikk de inn rundt 400 000 kroner til eventet. For noen dager siden ble planen realisert.

– Jeg gjetter at denne videoen kommer til å bli sett av millioner av folk over hele verden, men for å være ærlig så er den adressert bare til fem personer: Chris, Pat, Nate, Taylor og Dave Grohl, the Foo Fighters. Italia er et land hvor drømmer ikke går lett i oppfyllelse, men det er et land fylt av lidenskap og kreativitet, sier Zaffagnini i YouTube-videoen.

Får drømmen oppfylt

Nå kan det tyde på at Zaffagnini og byen Cesena får drømmen om konsert oppfylt.

– Sees snart, Cesena, skrev vokalist David Grohl på bandets Twitterprofil. Der delte han også YouTube-videoen med sine over to millioner følgere.

Videoen har blitt sett over seks millioner ganger i løpet av få dager.

Sent fredag kveld bekrefter Grohl i en videohilsen til sine italienske fans at bandet kommer til byen, melder BBC.

– Hei Cesena! Vi kommer, jeg sverger. Vi vil se hverandre snart.