Hopp til innhold

Ledelsen varsler oppsigelser i Dagbladet

De ansatte i Dagbladet ble i ettermiddag informert om at det går mot oppsigelser i mediehuset. – Dette vil gjøre uopprettelig skade på Dagbladets DNA, sier klubbleder.

Havnelageret, Oslo

KOM IKKE I HAVN: Det kan bli langt romsligere i Dagbladets lokaler i Havnelageret. I dag ble det klart at ledelsen ikke kommer i mål med nedbemanningen gjennom sluttpakker, og at det kan bli aktuelt med rene oppsigelser.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

John Arne Markussen

FOR LAV RESPONS: For få ansatte takket ja til sluttpakke, sier sjefredaktør John Arne Markussen. Dermed går det mot oppsigelser i mediehuset.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Som del av innsparinger i det tradisjonsrike avishuset, skal Dagbladet kutte 48 årsverk. Så langt har 26 ansatte inngått sluttavtaler.

I ettermiddag ble det klart at ledelsen ikke kommer i havn gjennom frivillige sluttpakker og naturlig avgang, skriver bransjenettstedet Kampanje.

Les også: Annonseinntektene stuper for avisene

– Ingen er skjermet

Dermed ligger det an til styrt nedbemanning i avisen, som det siste tiåret har gått gjennom flere smertefulle kuttrunder som følge av opplagsfall og sviktende annonseinntekter.

– Vi har forsøkt å komme i mål med frivillige sluttpakker, og responsen på det har vært for dårlig. Da må vi gå over til en styrt nedbemanningsprosess. Det kan komme til å innebære oppsigelser, sier sjefredaktør John Arne Markussen til NRK.

Nedbemanningen starter umiddelbart, og skal være i havn innen 20. juni. Markussen sier ledelsen fortsetter samtalene med de tillitsvalgte, og i det lengste vil forsøke å unngå direkte oppsigelser.

– Vi prøver så langt vi kan å verne det som er kjernen i virksomheten, journalistikk og salg. Men vi er kommet dit at ingen er skjermet, sier sjefredaktøren.

Les også: Amedia sliter med stort inntektsfall

– Mildt sagt uklokt av ledelsen

– Hvis det blir gjennomført oppsigelser av et slikt omfang, vil det gjøre uopprettelig skade på Dagbladets DNA, advarer klubbleder Harald Klungtveit.

Han håper fortsatt å unngå en styrt nedbemanning i redaksjonen, og mener det er svært uklokt av ledelsen å kutte ytterligere i journalistiske årsverk slik situasjonen er nå.

– Bare i dette regnskapsåret har vi mistet rundt 20 journalister som har inngått frivillige sluttavtaler, og bare dét vil ramme produktene våre. Det virker mildt sagt uklokt å på toppen av dette gjennomføre masseoppsigelser i redaksjonen.

Til sammen 26 ansatte har tatt frivillige sluttpakker siden nedbemanningsprosessen begynte. Fortsatt gjenstår en reduksjon på 22 årsverk for å komme i mål, men klubblederen håper nå redaksjonen skjermes fra flere kutt.

– Vi mener dette er veldig forhastet, og at det ikke finnes noen god utredning av konsekvensene for redaksjonens del, sier Klungtveit.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters