Ledelsen varsler oppsigelser i Dagbladet

De ansatte i Dagbladet ble i ettermiddag informert om at det går mot oppsigelser i mediehuset. – Dette vil gjøre uopprettelig skade på Dagbladets DNA, sier klubbleder.

Havnelageret, Oslo

KOM IKKE I HAVN: Det kan bli langt romsligere i Dagbladets lokaler i Havnelageret. I dag ble det klart at ledelsen ikke kommer i mål med nedbemanningen gjennom sluttpakker, og at det kan bli aktuelt med rene oppsigelser.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

John Arne Markussen

FOR LAV RESPONS: For få ansatte takket ja til sluttpakke, sier sjefredaktør John Arne Markussen. Dermed går det mot oppsigelser i mediehuset.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Som del av innsparinger i det tradisjonsrike avishuset, skal Dagbladet kutte 48 årsverk. Så langt har 26 ansatte inngått sluttavtaler.

I ettermiddag ble det klart at ledelsen ikke kommer i havn gjennom frivillige sluttpakker og naturlig avgang, skriver bransjenettstedet Kampanje.

Les også: Annonseinntektene stuper for avisene

– Ingen er skjermet

Dermed ligger det an til styrt nedbemanning i avisen, som det siste tiåret har gått gjennom flere smertefulle kuttrunder som følge av opplagsfall og sviktende annonseinntekter.

– Vi har forsøkt å komme i mål med frivillige sluttpakker, og responsen på det har vært for dårlig. Da må vi gå over til en styrt nedbemanningsprosess. Det kan komme til å innebære oppsigelser, sier sjefredaktør John Arne Markussen til NRK.

Nedbemanningen starter umiddelbart, og skal være i havn innen 20. juni. Markussen sier ledelsen fortsetter samtalene med de tillitsvalgte, og i det lengste vil forsøke å unngå direkte oppsigelser.

– Vi prøver så langt vi kan å verne det som er kjernen i virksomheten, journalistikk og salg. Men vi er kommet dit at ingen er skjermet, sier sjefredaktøren.

Les også: Amedia sliter med stort inntektsfall

– Mildt sagt uklokt av ledelsen

– Hvis det blir gjennomført oppsigelser av et slikt omfang, vil det gjøre uopprettelig skade på Dagbladets DNA, advarer klubbleder Harald Klungtveit.

Han håper fortsatt å unngå en styrt nedbemanning i redaksjonen, og mener det er svært uklokt av ledelsen å kutte ytterligere i journalistiske årsverk slik situasjonen er nå.

– Bare i dette regnskapsåret har vi mistet rundt 20 journalister som har inngått frivillige sluttavtaler, og bare dét vil ramme produktene våre. Det virker mildt sagt uklokt å på toppen av dette gjennomføre masseoppsigelser i redaksjonen.

Til sammen 26 ansatte har tatt frivillige sluttpakker siden nedbemanningsprosessen begynte. Fortsatt gjenstår en reduksjon på 22 årsverk for å komme i mål, men klubblederen håper nå redaksjonen skjermes fra flere kutt.

– Vi mener dette er veldig forhastet, og at det ikke finnes noen god utredning av konsekvensene for redaksjonens del, sier Klungtveit.

Kulturstrøm