(4 pers)
Epleterte
2 plater frossen butterdeig
6-8 epler (gjerne litt syrlige)
100 g sukker
Skjær ut sirkler av butterdeigen
100 g usaltet smør
Skrell eplene, del dem i to og ta ut kjernen. Skjær eplene
i tynne skiver. Kjevl butterdeigen tynt. Skjær ut 4 ringer, ca 12cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel og legg dem på et stekebrett.
Legg epleneskivene taksteinvis i en sirkel. Dryss godt med sukker og legg på skiver av kaldt smør. Stek tertene ved 220 grader i 10-15min til de er karamellisert. Serveres med mascarponekrem.
Eplene legges i en vifte på butterdeigen
Mascarponekrem
Mascapone
Hjemmelaget vaniljesukker.
Vaniljestang kuttes i biter og kjøres med sukker i en hurtigmikser, sil sukkeret. Rør det mykt.
Eplegranite
8 dl råsaft av epler
Sukker
Sitronsaft
Hvis du har en saftsentrifuge, så lager du eplesaften
selv ved og kjøre eplebåter(med skall, men uten kjernehus)
i sentrifugen. Smak saften til med sukker og sitron. Frys den raskt for å unngå missfarging.
Calvados-skum
Lages i en spumaflaske, men kan sløyfes.
1/2 dl vann
1/2 dl sukker
3 ss calvados
250 g eggehvite
2 dl sitronsaft
Nam nam! Frokost-TV ønsker deg god helg!
Kok opp sukker og vann,avkjøl sukkerlake. Visp sammen eggehvite, sukkerlake, calvados og sitronsaft.
Fyll en spumaflaske med blandingen og tilsett gass.
Ferdig!
Skrap den frossene graniteen med en gaffel, og fordel det i kalde glass. Topp glasset med calvados skum. Dryss litt kanel på toppen.