Urørtfinalist 10

THE MEGAPHONIC THRIFT - ACID BLUES

Acid Blues slipper syredryppende feedbackgitar inn i selv det strengeste popøret. Det er hardpakket, men også skranglete. Det er støyrock, men harmonisk som pur pop. Dette er et band som virkelig har funnet vidunderformelen i laboratoriet.

The Megaphonic Thrift (Foto: Eirik Lande)

En regnbue av støy møter deg i korte, konsise og überkontante ”Acid Blues”. Bandet som stammer fra Kristiansand, Stavanger og Haugesund, bor i Bergen og er klar for Norge og verden.

I uke 20 var The Megaphonic Thrift Ukas Urørt, og da hadde Urørt følgende å si: "Et av Bergens mest lovende band lager det som best kan beskrives som en sonisk regnbue av syrete, melodiøs og beintøff støy-melankoli. Fra et trangt og smått klaustrofobisk lydbilde siver det ut herlige melodier i alskens farger, og med en fast leveranse av bunnsolide konserter er dette et band du garantert vil høre mer fra."

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Jim Carrey forfatterdebuterer

  Skuespiller Jim Carrey har sammen med forfatteren Dana Vachon sluppet boken «Memoirs and Misinformation» – som handler om en deprimert antihelt som heter det samme som ham. Ifølge Hollywood Reporter startet bokprosjektet med at Carrey så etter noen som kunne skrive essayer inspirert av maleriene han hadde begynt å lage for åtte år siden (NTB).

  Jim Carrey med boken han debuterte med i 2020
  Foto: Knopf, venstre, Austin Hargrave/Paramount via AP høyre / Scanpix
 • Blir seks sesonger av «The Crown»

  Egentlig skulle «The Crown» rundes av etter fem sesonger – men da de begynte å diskutere handlingen, innså serieskaperne og Netflix at det trengtes en sjette runde. Sesongene fem og seks tar ifølge bransjebladet historien inn i 2000-tallet, med Imelda Staunton som dronning Elizabeth og Lesley Manville som prinsesse Margaret (NTB.

  Imelda Staunton og Dronning Elizabeth II
  Foto: Scanpix/Ap