Morten Tyldum klar for enda en storfilm

Den norske regissøren har blitt hanket inn til å filmatisere William Gibsons science fiction-roman «Pattern Recognition».

Video Intervju: Morten Tyldum

Morten Tyldum skal regissere filmen «Pattern Recognition», som er basert på en kultroman av William Gibson.

Foto: Nyhetsspiller

Ifølge bransjenettstedet The Hollywood Reporter, skal Morten Tyldum regissere Shine Pictures nye film «Pattern Recognition».

Filmen skal baseres på romanen med samme navn av William Gibson. Boken, som ble gitt ut i 2003, handler om en trendforsker som jakter på opphavsmennene bak en serie med mystiske videoer på nettet.

Nevnes som Oscar-kandidat

Tyldum er en ettertraktet mann i Hollywood om dagen.

Tyldums første engelskspråklige film, «The Imitation Game», hadde verdenspremiere på Telluride Film Festival forrige uke og ble godt mottatt av kritikerne. Deadline mente Tyldum er potensiell Oscar-kandidat i kategorien beste regi, og flere andre nettsteder nevner filmen som en potensiell priskandidat.

I filmen spiller Sherlock-stjernen Benedict Cumberbatch matematikeren Alan Turing, som var sentral da britene knakk Tyskernes Enigma-kode under andre verdenskrig.

Flere filmer på plakaten

I juli ble det også klart at Tyldum skal regissere thrilleren «Chain Of Events», som er basert på romanen med samme navn av svensken Fredrick T. Olsson.

Tyldum har tidligere regissert «Hodejegerne» og Varg Veum-filmen «Falne Engler».

Kulturstrøm

 • «The Wire» kåra til beste TV-serie

  206 ekspertar i 43 land har på oppdrag frå BBC kåra «The Wire» til den beste TV-serien i det 21. hundreåret.

  «Mad Men» og «Breaking Bad» kom på dei neste plassane.

  Dansk/svenske «Broen» er beste skandinaviske på ein 34. plass, «Borgen» kom på ein 40.-plass, medan «Forbrytelsen» er kåra til den 78. beste serien i dette hundreåret.

 • Kongen vil ikke inn i trommestrid

  Sametinget har sendt krav til danskedronningen om å få beholde en sjelden tromme. Men kong Harald tror ikke hun vil blande seg, og han vil ikke gjøre det selv.

  – Jeg har vel de samme tankene som hun har, tenker jeg, at det blander hun seg ikke borti. Det får spesialistene finne ut av, sier kong Harald.

  Han har denne uken vært på reise i Finnmark og har fått med seg konflikten som har boblet opp ved det samiske museet i Karasjok, del av museumsstiftelsen RiddoDuottarMuseat. Museet har innstendig bedt Danmark om å få beholde en samisk tromme som ble konfiskert etter trolldomsprosessene i 1692 og sendt fra Sápmi til København. Siden 1979 har den sjeldne samiske trommen vært tilbake igjen på samisk jord, men bare på utlån fram til 1. desember i år.

  Samisk tromme
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Trump vil ha nytt sosialt nettverk

  USAs tidligere president Donald Trump varsler planer om å lansere et nytt sosialt nettverk, melder AFP: Trumps sosiale medium skal kalles «Truth Social» og er ventet å åpne for betatesting i neste måned for inviterte. Plattformen eies av Trump Media & Technology Group (TMTG).

  – Jeg skapte Truth Social og TMTG for å stå imot tyranniet fra teknologigigantene. Vi lever i en verden der Taliban har stor tilstedeværelse på Twitter, og hvor din favorittpresident er blitt tiet i hjel. Dette er uakseptabelt, sier Trump.

  TMTG skal også starte opp en abonnementsbasert strømmetjeneste.