Hopp til innhold

Morten Tyldum klar for enda en storfilm

Den norske regissøren har blitt hanket inn til å filmatisere William Gibsons science fiction-roman «Pattern Recognition».

Video Intervju: Morten Tyldum

Morten Tyldum skal regissere filmen «Pattern Recognition», som er basert på en kultroman av William Gibson.

Foto: Nyhetsspiller

Ifølge bransjenettstedet The Hollywood Reporter, skal Morten Tyldum regissere Shine Pictures nye film «Pattern Recognition».

Filmen skal baseres på romanen med samme navn av William Gibson. Boken, som ble gitt ut i 2003, handler om en trendforsker som jakter på opphavsmennene bak en serie med mystiske videoer på nettet.

Nevnes som Oscar-kandidat

Tyldum er en ettertraktet mann i Hollywood om dagen.

Tyldums første engelskspråklige film, «The Imitation Game», hadde verdenspremiere på Telluride Film Festival forrige uke og ble godt mottatt av kritikerne. Deadline mente Tyldum er potensiell Oscar-kandidat i kategorien beste regi, og flere andre nettsteder nevner filmen som en potensiell priskandidat.

I filmen spiller Sherlock-stjernen Benedict Cumberbatch matematikeren Alan Turing, som var sentral da britene knakk Tyskernes Enigma-kode under andre verdenskrig.

Flere filmer på plakaten

I juli ble det også klart at Tyldum skal regissere thrilleren «Chain Of Events», som er basert på romanen med samme navn av svensken Fredrick T. Olsson.

Tyldum har tidligere regissert «Hodejegerne» og Varg Veum-filmen «Falne Engler».

Kulturstrøm

 • Øystein Sundes liv blir bok

  Øystein Sundes liv blir nå bok.

  «Øystein Sunde – Sånn er han bare» er tittelen på biografien om den 77 år gamle artisten, låtskriveren og ordkunstneren, som bor på Skarnes i Sør-Odal.

  Biografien er skrevet av forfatter og journalist Asbjørn Bakke.

  I tillegg til mange og lange samtaler med Sunde selv har Bakke intervjuet 60 artistkolleger, venner, familiemedlemmer og bransjefolk.

  Det er Manuskript Forlag AS som skal utgi biografien, og forlegger Øyvind Hagen sier hovedpersonen måtte overtales:

  – Øystein Sunde mener selv at det ikke er så mye å skrive om. Jeg måtte grave dypt i argumenter og bruke mange år på å overtale ham, sier Hagen.

  Boka kommer ut 3. september.

  Øystein Sunde
  Foto: Mats Sparby / NRK
 • Salif Keita jobber med nytt album

  «Afrikas gylne stemme», Salif Keita fra Mali, sa i 2018 at albumet «Un Autre Blanc» var han siste album. Men da han besøkte Drammen og Union Scene sist fredag, hadde han ombestemt seg.

  Til Musikkreisen på NRK sier han at «Det skulle være det siste albumet, men det blir det ikke. Det kommer mer!»

  Salif Keita har de siste 50 årene vært en av Afrikas aller største artister. Det banebrytende albumet «Soro» fra 1987 blir av mange regnet som brekkstangen for afrikansk musikk i resten av verden.

  Artisten har også vært en utrettelig forkjemper for rettighetene til folk med albinisme – som han selv. Hans forrige album «Un Autre Blanc» (Et annet hvitt) – viser direkte til dette.

  Salif Keita og Musikkreisens Arne Berg
  Foto: Carolina Vallejo / Carolina Vallejo