Hopp til innhold

TVNorge satser på viking-TV

TVNorge skal slåss mot reality-konsepter som Farmen og Robinson. Konseptet Den siste viking er kanalens nye storsatsing.

Trond Espen Seim er programleder i «Den siste Viking»

Skuespiller Trond Espen Seim, kjent fra Varg Veum-filmene, er programleder i Den siste Viking.

– Sjampagnekorkene fløy i taket i september da vi for første gang ble større enn TV 2 i det kommersielle segmentet med seere mellom 15–50 år. For første gang har vi to jevnstore kommersielle TV-hus i Norge som skal konkurrere side om side, sa SBS Discovery-sjef Harald Strømme fra podiet ved lanseringen av vårprogrammet for mediehusets seks TV-kanaler torsdag formiddag.

TVNorge og resten av SBS Discovery har hatt en god vekst de siste årene. Totalt hadde de fra januar til oktober en andel på 24,6 prosent i den kommersielle aldersgruppen 15 til 49 år, bare ett prosentpoeng bak TV 2-gruppen, ifølge Kampanje.

Fortsetter satsingen på humor

Ved høstlanseringen i juni lovet SBS Discovery at TVNorge skulle bli best på humor, og slå TV 2 i dette segmentet. Nå hevder kanalens ledelse at de har fått til akkurat dette.

– Nå er målet vårt å bli den beste underholdningskanalen for dem under 50 år, sa Strømme.

Nytt til neste år blir komiserien Neste sommer og nysatsingen Den siste viking.

I sistnevnte tar skuespiller Trond Espen Seim med seg et knippe deltagere og reiser tilbake 1000 år i tid. Inspirert av konsepter som Robinson og Farmen, skal deltagerne overleve kun med redskaper og kunnskap man hadde i vikingtiden. To lag skal kjempe mot hverandre til «Den siste viking» står igjen til slutt.

– Det er mange løse kanoner i denne vikingleieren, så det blir en del bråk, røper programleder Trond Espen Seim.

TVNorge-ledelsen melder at dette er den største satsingen siden Big Brother. De sier at storsatsingen viser deres ønske om å satse sterkere på underholdning.

Farmen er det største programmet på TV2 og Robinson har vært det største på TV3. Nå skal vi også slåss i denne sjangeren, sier avtroppende kommunikasjonsdirektør i SBS Discovery og TVNorge Svein Tore Bergstuen.

Åndenes makt fortsatt viktig

Et konsept som har gjort TVNorge godt, er Åndenes makt som er kanalens aller mest sette i 2013. Programmet blir også satset på våren 2014 sammen med andre gamle slagere som 71 ° nord – Norges tøffeste kjendis og 4-stjerners middag.

Hovedkanalen TVNorge fortsetter også sin satsing på humorprogram, og sender nye sesonger av komikonseptene Brille med Harald Eia og Bård Tufte Johansen og Thomas Giertsens Thomas Giertsen - Helt perfekt. Fans av Espen Eckbo og Ylvis-brødrene må vente til neste høst for nye sesonger av Asbjørn Brekke-show og I kveld med Ylvis.

TV-våren på TVNorge/ SBS Discovery

Denne gjengen skal fronte TVNorges vårkamp om TV-seerne.

Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

Kulturstrøm

 • Øystein Sundes liv blir bok

  Øystein Sundes liv blir nå bok.

  «Øystein Sunde – Sånn er han bare» er tittelen på biografien om den 77 år gamle artisten, låtskriveren og ordkunstneren, som bor på Skarnes i Sør-Odal.

  Biografien er skrevet av forfatter og journalist Asbjørn Bakke.

  I tillegg til mange og lange samtaler med Sunde selv har Bakke intervjuet 60 artistkolleger, venner, familiemedlemmer og bransjefolk.

  Det er Manuskript Forlag AS som skal utgi biografien, og forlegger Øyvind Hagen sier hovedpersonen måtte overtales:

  – Øystein Sunde mener selv at det ikke er så mye å skrive om. Jeg måtte grave dypt i argumenter og bruke mange år på å overtale ham, sier Hagen.

  Boka kommer ut 3. september.

  Øystein Sunde
  Foto: Mats Sparby / NRK
 • Salif Keita jobber med nytt album

  «Afrikas gylne stemme», Salif Keita fra Mali, sa i 2018 at albumet «Un Autre Blanc» var han siste album. Men da han besøkte Drammen og Union Scene sist fredag, hadde han ombestemt seg.

  Til Musikkreisen på NRK sier han at «Det skulle være det siste albumet, men det blir det ikke. Det kommer mer!»

  Salif Keita har de siste 50 årene vært en av Afrikas aller største artister. Det banebrytende albumet «Soro» fra 1987 blir av mange regnet som brekkstangen for afrikansk musikk i resten av verden.

  Artisten har også vært en utrettelig forkjemper for rettighetene til folk med albinisme – som han selv. Hans forrige album «Un Autre Blanc» (Et annet hvitt) – viser direkte til dette.

  Salif Keita og Musikkreisens Arne Berg
  Foto: Carolina Vallejo / Carolina Vallejo