NRK Meny
Normal

Ylvis med seerflukt etter teknisk trøbbel

Ylvis-premieren mista seere på grunn av teknisk trøbbel, men fikk likevel sin beste sesongstart noensinne og knuste konkurrenten Sigrid blir mamma.

I kveld med Ylvis knuste Sigrid blir mamma under gårsdagens premierekveld.

Flertallet av TV-seerne valgte I kveld med Ylvis framfor Sigrid blir mamma under gårsdagens premierekveld.

Foto: TV Norge/TV2

Etter 15 millioner visninger av musikkvideoen The fox på Youtube var det naturligvis knyttet høye forventninger til seertallene for premieren på I kveld med Ylvis.

– Det gikk veldig bra, sier Svein Tore Bergestuen til NRK.no.

534.000 så premieren på den tredje sesongen av I kveld med Ylvis på TVNorge i går. Det er ny premiererekord for brødrene. En kvarter ut i sendingen stabiliserte seertallene seg på 600 000.

Dermed ble I kveld med Ylvis det nest mest sette TV-programmet i går kveld, bare slått av Dagsrevyen, med 542.000 seere.

Skal evaluere teknisk feil

Men Ylvis begynte ikke optimalt. Starten av programmet ble forskjøvet flere minutter på grunn av en teknisk feil.

– Vi stoppet å puste i går da skjermen gikk i svart. Og jeg kan med hånden på hjertet si at det ikke var et «Ylvis-stunt». Det var rett og slett en pinlig teknisk feil. Det som er litt morsomt, er at eksplosjonen det skapte i sosiale medier ser ut til å ha bidratt til å dra flere seere inn til programmet, sier Nakken.

Presseavdelingen i TV Norge opplyser til NRK.no at det kokte i de skjebnesvangre minuttene i går kveld, og at de i dag skal evaluere den tekniske feilen.

Ifølge TV-ekspert Morten Wiberg i mediebyrået Carat, skal Ylvis ha mistet opp mot 270.000 seere på grunn av dette.

– Da programmet skulle starte klokken 21.30 hadde TVNorge 350.000 seere. Ett minutt senere hadde 170.000 seere skrudd av eller skiftet kanal, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen.

Seerne kom imidlertid tilbake, og ti minutter seinere var det over 600.000 som så på.

– Dette er helt vanvittig! Det er tydelig at «The Fox» har vært med å bygge store forventninger til premieren. Men det som er mest fantastisk er at seertallene stiger som en rakett det første kvarteret og stabiliserer seg på rundt 600 000, sier programsjef i TVNorge og SBS Discovery, Jarle Nakken.

Knuste Sigrid blir mamma

En annen TV-premiere tirsdag kveld var TV2s Sigrid blir mamma, der vi følger komiker Sigrid Bonde Tusvik i mammarollen, måtte se seg slått av nettopp Ylvis.

De to premierene gikk på TV på samme tidspunkt, og mens i gjennomsnitt 534.000 valgte Ylvis, var det kun 264.000 som fikk med seg Tusviks premiere.

– Vi skulle selvsagt ha ønsket flere seere for Sigrid blir mamma, og det er bare å gratulere TV Norge med høye premieretall. Gårsdagen var likevel en fantastisk dag for TV 2. 507 000 seere fikk med seg landskampen mellom Norge og Sveits, sier Jan-Petter Dahl.

Kulturstrøm

 • 2600 bilder fra norske spillefilmer

  Nasjonalbiblioteket har digitalisert rundt 2600 stillbilder fra norske langfilmer før 1945, melder Rushprint og viser fram noen av godbitene. Vil du søke etter bilder selv kan du gjøre det her. På bildet i denne notisen ser du Per Aabel og Wenche Foss fra filmen «En herre med bart» fra 1942.

  Per Aabel og Wenche Foss i filmen: En herre med bart
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Legende på Norges-besøk

  Pink Floyd-legenden Roger Waters var mandag på Nobels Fredssenter for diskutere politikk – og spille musikk. Publikum fikk seg også en aldri så liten musikalsk godbit da kvelden ble avrundet med en minikonsert fra den 74-årige musikklegenden. Etter planen skulle han bare spille én låt, men Waters serverte tre, og avsluttet å spille klassikeren «Mother» foran de 250 frammøtte (NTB).

 • Ny fargerik kolleksjon vises i dag

  For første gang på fire år viser klesdesigner Ingunn Birkeland fra Tvedestrand i dag en ny kolleksjon. Det skjer på Kunstnernes Hus under Oslo Runway 2018. Hvert plagg er unikt og er håndprodusert i Norge av designeren selv, skriver Agderposten.

  Ingunn Birkeland
  Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK