NRK Meny
Normal

Ylvis med seerflukt etter teknisk trøbbel

Ylvis-premieren mista seere på grunn av teknisk trøbbel, men fikk likevel sin beste sesongstart noensinne og knuste konkurrenten Sigrid blir mamma.

I kveld med Ylvis knuste Sigrid blir mamma under gårsdagens premierekveld.

Flertallet av TV-seerne valgte I kveld med Ylvis framfor Sigrid blir mamma under gårsdagens premierekveld.

Foto: TV Norge/TV2

Etter 15 millioner visninger av musikkvideoen The fox på Youtube var det naturligvis knyttet høye forventninger til seertallene for premieren på I kveld med Ylvis.

– Det gikk veldig bra, sier Svein Tore Bergestuen til NRK.no.

534.000 så premieren på den tredje sesongen av I kveld med Ylvis på TVNorge i går. Det er ny premiererekord for brødrene. En kvarter ut i sendingen stabiliserte seertallene seg på 600 000.

Dermed ble I kveld med Ylvis det nest mest sette TV-programmet i går kveld, bare slått av Dagsrevyen, med 542.000 seere.

Skal evaluere teknisk feil

Men Ylvis begynte ikke optimalt. Starten av programmet ble forskjøvet flere minutter på grunn av en teknisk feil.

– Vi stoppet å puste i går da skjermen gikk i svart. Og jeg kan med hånden på hjertet si at det ikke var et «Ylvis-stunt». Det var rett og slett en pinlig teknisk feil. Det som er litt morsomt, er at eksplosjonen det skapte i sosiale medier ser ut til å ha bidratt til å dra flere seere inn til programmet, sier Nakken.

Presseavdelingen i TV Norge opplyser til NRK.no at det kokte i de skjebnesvangre minuttene i går kveld, og at de i dag skal evaluere den tekniske feilen.

Ifølge TV-ekspert Morten Wiberg i mediebyrået Carat, skal Ylvis ha mistet opp mot 270.000 seere på grunn av dette.

– Da programmet skulle starte klokken 21.30 hadde TVNorge 350.000 seere. Ett minutt senere hadde 170.000 seere skrudd av eller skiftet kanal, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen.

Seerne kom imidlertid tilbake, og ti minutter seinere var det over 600.000 som så på.

– Dette er helt vanvittig! Det er tydelig at «The Fox» har vært med å bygge store forventninger til premieren. Men det som er mest fantastisk er at seertallene stiger som en rakett det første kvarteret og stabiliserer seg på rundt 600 000, sier programsjef i TVNorge og SBS Discovery, Jarle Nakken.

Knuste Sigrid blir mamma

En annen TV-premiere tirsdag kveld var TV2s Sigrid blir mamma, der vi følger komiker Sigrid Bonde Tusvik i mammarollen, måtte se seg slått av nettopp Ylvis.

De to premierene gikk på TV på samme tidspunkt, og mens i gjennomsnitt 534.000 valgte Ylvis, var det kun 264.000 som fikk med seg Tusviks premiere.

– Vi skulle selvsagt ha ønsket flere seere for Sigrid blir mamma, og det er bare å gratulere TV Norge med høye premieretall. Gårsdagen var likevel en fantastisk dag for TV 2. 507 000 seere fikk med seg landskampen mellom Norge og Sveits, sier Jan-Petter Dahl.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).