NRK Meny
Normal

Tryglet fansen om å droppe kamerabruk

I forkant av den høyst etterlengtede «Hamlet»-forestillingen i London, ber hovedrolleinnehaver Benedict Cumberbatch folk om å ikke filme fra salen. – Det er krenkende, sier han.

AWARDS-OSCARS Benedict Cumberbatch arrives at the 87th Academy Awards in Hollywood

OSCARNOMINERT: Den britiske skuespilleren Benedict Cumberbatch ble Oscarnominert for rollen i «The Imitation Game». Nå spiller han i Hamlet på teatret Barbican i London.

Foto: ROBERT GALBRAITH / Reuters

25. august har teaterforestillingen «Hamlet», med Benedict Cumberbatch i hovedrollen, offisielt premiere ved teatret Barbican i London.

Etter lørdagens prøveforestilling møtte Cumberbatch fans utenfor teatret der han tryglet dem om å la være å filme forestillingen. Han ba også om hjelp til å spre budskapet i sosiale medier.

Denne seansen er lagt ut på Youtube av brukeren «kari100» og viser en seriøs skuespiller som ber folk beholde telefonen i lommen under de kommende forestillingene.

– Vær så snill å la være å filme forestillingen, sa Cumberbatch.

– Jeg får ikke gitt dere det jeg ønsker, nemlig en minneverdig forestilling som dere vil huske i sinnet, uansett om den er god eller dårlig, i stedet for på telefonene deres.

Veldig populær

Cumberbatch er en av de mest populære skuespillerne i Storbritannia og i august i fjor ble 100.000 forhåndsbilletter til «Hamlet» utsolgt på få minutter.

Forestillingen skal gå i tolv uker fra 5. august til 31. oktober, med offisiell premiere 25. august.

Forestillingen har ifølge britiske The Telegraph fått gode kritikker.

Skuespilleren bruker ikke sosiale medier selv og oppfordret de oppmøtte til å bruke alle midler mulige for å spre budskapet hans.

– Det er utrolig lett å legge merke til, og veldig krenkende, sa han om de røde lysene fra salen.

Morten Tyldum og Benedict Cumberbatch

NORSK SAMARBEID: Benedict Cumberbatch samarbeidet med norske Morten Tyldum i filmen «The Imitation Game».

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Han informerte også om at teatret nå skal installere teknologi som gjør det mulig å oppdage folk som filmer i salen. Noe som vil føre til at personen blir kastet ut.

Sherlock Holmes

Benedict Cumberbatch har i løpet av de siste årene blitt en av de ettertraktede skuespillerne i verden.

Mest kjent er han for rollen som Sherlock Holmes i BBC-serien «Sherlock» og fra Oscarnominerte «The Imitation Game», som norske Morten Tyldum regisserte.