NRK Meny
Normal

Tryglet fansen om å droppe kamerabruk

I forkant av den høyst etterlengtede «Hamlet»-forestillingen i London, ber hovedrolleinnehaver Benedict Cumberbatch folk om å ikke filme fra salen. – Det er krenkende, sier han.

AWARDS-OSCARS Benedict Cumberbatch arrives at the 87th Academy Awards in Hollywood

OSCARNOMINERT: Den britiske skuespilleren Benedict Cumberbatch ble Oscarnominert for rollen i «The Imitation Game». Nå spiller han i Hamlet på teatret Barbican i London.

Foto: ROBERT GALBRAITH / Reuters

25. august har teaterforestillingen «Hamlet», med Benedict Cumberbatch i hovedrollen, offisielt premiere ved teatret Barbican i London.

Etter lørdagens prøveforestilling møtte Cumberbatch fans utenfor teatret der han tryglet dem om å la være å filme forestillingen. Han ba også om hjelp til å spre budskapet i sosiale medier.

Denne seansen er lagt ut på Youtube av brukeren «kari100» og viser en seriøs skuespiller som ber folk beholde telefonen i lommen under de kommende forestillingene.

– Vær så snill å la være å filme forestillingen, sa Cumberbatch.

– Jeg får ikke gitt dere det jeg ønsker, nemlig en minneverdig forestilling som dere vil huske i sinnet, uansett om den er god eller dårlig, i stedet for på telefonene deres.

Veldig populær

Cumberbatch er en av de mest populære skuespillerne i Storbritannia og i august i fjor ble 100.000 forhåndsbilletter til «Hamlet» utsolgt på få minutter.

Forestillingen skal gå i tolv uker fra 5. august til 31. oktober, med offisiell premiere 25. august.

Forestillingen har ifølge britiske The Telegraph fått gode kritikker.

Skuespilleren bruker ikke sosiale medier selv og oppfordret de oppmøtte til å bruke alle midler mulige for å spre budskapet hans.

– Det er utrolig lett å legge merke til, og veldig krenkende, sa han om de røde lysene fra salen.

Morten Tyldum og Benedict Cumberbatch

NORSK SAMARBEID: Benedict Cumberbatch samarbeidet med norske Morten Tyldum i filmen «The Imitation Game».

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Han informerte også om at teatret nå skal installere teknologi som gjør det mulig å oppdage folk som filmer i salen. Noe som vil føre til at personen blir kastet ut.

Sherlock Holmes

Benedict Cumberbatch har i løpet av de siste årene blitt en av de ettertraktede skuespillerne i verden.

Mest kjent er han for rollen som Sherlock Holmes i BBC-serien «Sherlock» og fra Oscarnominerte «The Imitation Game», som norske Morten Tyldum regisserte.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).