Hopp til innhold

Her er den nye Sherlock-parodien

Et feilredigert bilde av Benedict Cumberbatch ble starten på en ny parodi av den britiske krimserien «Sherlock».

Sherlock - originalen og parodien

SHERLOCK OG WATSON: Bjarte Tjøstheim (til venstre) og Vidar Magnussen over. Martin Freeman og Benedict Cumberbatch (til venstre) under.

Foto: NRK/BBC

Vidar Magnussen skulle bare google Benedict Cumberbatch for å se hvordan det gikk med den britiske serien «Sherlock»

Da dukket det opp et bilde med Cumberbatch og Martin Freeman side om side. Det noe mislykkede bildet, som du kan se her, ble utgangspunktet for en ny «Sherlock»-parodi.

– Vi baserte hele sketsjen på bildet jeg fant på nettet. Skuespillerne har tydeligvis ikke vært sammen da bildet ble tatt, det er skalert helt feil og Benedict mangler en skulder. Det er det parodien handler om, i tillegg til den filmatiserte versjonen av Sherlock, hvor Jude Law og Robert Downey Jr. spiller, forklarer skuespiller Vidar Magnussen til NRK.

Han spiller mesterdetektiven Sherlock Holmes i humorprogrammet Underholdningsavdelingens parodi på den britiske krimserien «Sherlock». Og Bjarte Tjøstheim er igjen med i rollen som Dr. Watson.

– Den nye parodien føles som en oppgradering i galskap, nå som jeg ser det ferdige resultatet, sier Vidar Magnussen.

Se sketsjen øverst i saken.

Slo an hos skuespillerne

Vidar Magnussen som SHerlock Holmes

«Sherlock»-sketsjene er sannsynligvis de eneste i Underholdningsavdelingen som spilles inn ett hundre prosent manustro. Her gjør Vidar Magnussen seg klar til rollen som Sherlock Holmes.

Foto: Tor Eigil Scheide / NRK

Den første parodien på Sherlock spredte seg kjapt på nettet. Både Amanda Abbington, som spiller kona til Dr. Watson i serien, og Martin Freeman, som spiller selveste Dr. Watson, hyllet den norske videoen.

– Ja, jeg har sett dem! De er veldig morsomme og jeg tar det som et enormt kompliment, fortalte skuespiller Martin Freeman til NRK på spørsmålet om han hadde fått med seg Bjarte Tjøstheim og Vidar Magnussens Sherlock-parodier.

Og på Youtube er den første sketsjen tekstet til koreansk og spansk.

Vidar Magnussen er usikker på om parodi nummer tre vil bli like viral.

– Man vet jo ikke hvordan slike ting fungerer. Sketsj nummer to ble for eksempel ikke en like stor hit som nummer én. Så det er ikke sagt at det funker selv om man prøver igjen, sier han.

Håper på et hei

Nå som Martin Freeman aka Dr. Watson har kommentert parodien, mangler det bare tilbakemelding fra én person: Benedict Cumberbatch.

– Ja, nå håper jeg bare på at Cumberbatch skal si noe.

– Hva håper du han skal si etter å ha sett parodien?

– «Hei, Vidar».

– Bare det?

– Ja.

Se de andre parodiene her:

Underholdningsavdelingen har gjort suksess med parodiene på den britiske krimserien «Sherlock». Her er den første, sendt 14. mars 2014.
Se Vidar og Bjartes andre Sherlock-parodi!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters