Hopp til innhold

Trine Grung mener hun ble drapstruet på nett

– Det er forferdelig usmakelig, men hva skal jeg gjøre med det?

Video Trine Grung: - Ble drapstruet

Trine Grung ble drapstruet, sier hun i kveldens utgave av «Trygdekontoret».

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Jeg fikk drapstrussel for noen dager siden. Han ville at jeg, og HelseHilde, som skriver om alternativ medisin på bloggen min, skulle ha en sakte og smertefull død. Jeg tviler på om vedkommende hadde vært så tøff i kjeften om han hadde sett meg i øynene, sier Trine Grung.

Hun er én av gjestene i ukens «Trygdekontoret», sammen med professor Jon Bing og komiker Odd-Magnus Williamson.

– Hva skal man gjøre med det, da? Det er jo forferdelig usmakelig. Jeg vet ikke om politiet gjør så mye med det om jeg anmelder det. Det er nok svært lite jeg kan gjøre med det, sier Trine Grung til NRK.no.

Gjesteblogger førte til bråk

Etter at Trine Grung hadde latt gjestebloggeren HelseHilde skrive et innlegg på bloggen sin, ble det mye diskusjon.

«Håper Trine Grung og HelseHilde aldri noensinne går til lege igjen. Og dør. Gjerne smertefullt», heter det i meldingen på Twitter.

– Gjestebloggeren min har vært syk i mange år, men har nå et friskhetsfokus. Hun har valgt alternative veier for å bli frisk. Jeg syns hun er fascinerende, og jeg blir imponert over hva hun har fått til, sier Grung.

– Twitter har blitt ufint

Odd-Magnus Williamson

Komiker Odd-Magnus Williamson er gjest i «Trygdekontoret». Her sammen med skuespiller Marianne Krogness.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Grung er vant med kritiske tilbakemeldinger på det hun skriver, og mener hun tåler om kommentarene er uenige i sak.

– Men når folk går på meg som person, blir jeg oppgitt. Det har ingenting med saken å gjøre.

Hun vedgår at det ikke er sikkert vedkommende mente så mye med det.

– Det er uansett ikke greit å poste slike ting på Twitter. Det kan misforstås.

Grung mener hun ser en stadig verre tone blant folk som bruker nettopp Twitter som sosialt medium.

– Jeg ser at denne personen har en spesiell tone, han er veldig tøff på nettet. Og akkurat det er han ikke alene om, jeg mener det har blitt en veldig ufin tone på Twitter. Dessverre er det nok ikke så mye å gjøre med det, mener bloggeren.

Ikke tøffere

Jon Bing

Jon Bing deltar også i diskusjonen.

Foto: Terje Bendiksby, Bendiksby, Terje / Scanpix

I «Trygdekontoret» forteller Grung om folk som går innom på bloggen hennes for å legge igjen negative kommentarer - og gjerne uten navn.

– Jeg skjønner ikke engasjementet. De er innom bloggen min og kommenterer igjen og igjen og igjen. Dessuten var det en kar som brukte sju timer av søndagen sin på å for å plukke fra hverandre et blogginlegg på trinegrung.no. Da har du fritidsproblemer, altså.

Trine Grung er kjent for sine sterke meninger, og har flere ganger kritisert både artister og programledere på bloggen sin. I februar skrev VG Nett om at hun kritiserer, for så å dementere det hun har sagt.

– Er du tøffere på nettet selv?

– Å nei, aldri. Dessuten publiserer jeg i fullt navn, og må stå for det jeg skriver. Jeg mener det er forferdelig feigt med alle de som poster kommentarer uten å si hvem de er. Jeg må nesten bare le av det.

Hele Trygdekontoret ser du på NRK3 klokken 21:35.

Kulturstrøm

 • Norsk Journalistlag går ut av Det internasjonale journalistforbundet

  Norsk Journalistlag (NJ) har besluttet å si opp sitt medlemskap i det internasjonale journalistforbundet (IFJ). Det skriver NJ i en pressemelding.

  Begrunnelsen er fravær av demokratiske prosesser, og manglende reaksjon overfor det russiske forbundet som har etablert seg i okkuperte regioner i Ukraina.

  – Det er en trist dag og en alvorlig beslutning å ta. Vi opplever ikke dette som noen særlig demokratisk organisasjon. Det handler om vår tillit til den politiske delen av organisasjonen, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad til Medier24.

  Dag Idar Tryggestad
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • Nevø spiller Michael Jackson i film

  Michael Jacksons nevø Jaafar (26) skal spille popkongen i en ny, kommende film. Filminnspillingen begynner i løpet av året. Ifølge filmstudioet Lionsgate skal filmen utforske alle aspekter av den avdøde popkongens liv og hans mest ikoniske opptredener. Deadline skriver at filmen også vil behandle kontroversene rundt Michael Jackson.