Kulturstrøm

 • Sjelden norsk arkitektutstilling

  Reiulf Ramstad Arkitekter har noe så sjeldent som en separatutstilling. La Galerie d´Architecture i Paris viser fram et utvalg av prosjekter under overskriften «Remoteness»: Trollstigen Besøkssenter, Romsdal folkemuseum og Fagerborg barnehage. Utstillingen er åpen fra 1. november til 1. desember. – Vi har jobbet på mange avsidesliggende steder med svært utfordrende og radikale prosjekter, skriver arkitektkontoret.

  Trollstigen besøkssenter
  Foto: diephotodesigner.de / Reiulf Ramstad Arkitekter
 • Jo Strømgren jubilerer i Operaen

  Jo Strømgren Kompani markerer sitt 20-årsjubileum med stykket «A Better Place / The Door», som har norgespremiere i Operaen på torsdag. Forestillingen hadde urpremiere i Litauen 5. oktober. Strømgren har siden han debuterte som koreograf i 1994,laget forestillinger i inn- og utland, både dans, teater og opera. I 1998 startet han Jo Strømgren Kompani som har turnert i nesten 60 land, med over 30 forestillinger, skriver Den Norske Opera & Ballett i en pressemelding. (NTB)

  Jo Strømgren
  Foto: Dmitrij Matevejev / NTB Tema
 • Listalandskapet nominert til pris

  Listalandskapet fremmes som norsk kandidat til Europarådets landskapspris 2018-2019. Grunnen er Farsund kommunes mangeårige arbeid med å synliggjøre, verne og utvikle Lista-landskapets natur-, kultur- og landskapsverdier, ifølge en pressemelding.

  Lista fyr
  Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Flere kulturnyheter