NRK Meny
Normal

The Who på turné igjen

The Who drar igjen ut på turné, men kan ikke love noe nytt album.

Roger Daltrey (t.v.) og Pete Townshend sammen på scenen i pausen på Superbowl i februar 2010.

Roger Daltrey (t.v.) og Pete Townshend sammen på scenen i pausen på Superbowl i februar. Nå planlegger de en ny turné,

Foto: JEFF HAYNES / REUTERS

Roger Daltrey, The Who

Roger Daltrey sier han har dedikert livet sitt til å være stemmen til musikken som Pete Townshend skriver til The Who.

Foto: ELSA / AFP

Gikk du glipp av The Who da de var på Quartfestivalen i 2007? Da får du kanskje muligheten igjen neste år.

Ny versjon av rockeopera

Nå har nemlig Roger Daltrey, Pete Townshend og resten av The Who bestemt seg for å dra på turné igjen – denne gangen med en ny versjon av rockeoperaen «Quadrophenia», melder Reuters.

- Akkurat nå jobber vi med hva vi skal gjøre videre, sier Daltrey til Billboard.

- Vi har en rekke ideer og tror vi kommer til å være på veien i løpet av våren neste år. Vi har definitivt ingen ønsker om å slutte med dette. Vi føler at det er en artists rolle å holde på gjennom livet – til man ikke orker mer, sier han videre.

Det vil bli en ny versjon av rockeoperaen som vil bli satt i scene, og vokalisten innrømmer at de har visse problemer.

Tinnitus

- Vår største utfordring er Pete Townshends stadige problemer med tinnitus. Men det er ikke noe vi ikke kan løse. Vi må bare se på forskjellige løsninger for lyd på scenen.

- Pete (Townshend) er et vanedyr og har en tendens til å skru opp lyden når han kommer i siget og adrenalinet slår inn, men da får vi også et problem, forklarer han.

Daltrey kan ikke røpe om det kommer noe nytt materiale fra bandet som oppfølger til comeback-albumet «Endless Wire» fra 2006.

Vil vedlikeholde stemmen

- Han skriver, og så får vi se hva som skjer, sier Daltrey.

- Det er en av grunnene til at vi igjen vil dra på turné; om han igjen skulle finne på å skrive noe som han ønsker at jeg skal synge, må jeg være i stand til å gjøre det. Jeg har dedikert livet mitt til å være stemmen til hans musikk, og det er en posisjon jeg er svært fornøyd med å være i. Jeg føler jeg har gjort en god jobb for ham der, sier Roger Daltrey.

Plata «Quadrophenia» er et dobbeltalbum som kom ut i 1973, og seks år etter kom også en filmversjon med tre nye låter på soundtracket.

Kulturstrøm

  • Rihanna og Mars rundet milliarden

    Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

    Bruno Mars
    Foto: Lucas Jackson / Reuters
  • Se: VG-lista topp 20

    Nordens største gratiskonsert, direkte fra Rådhusplassen i Oslo. Med artister som blant annet Allan Walker, Stargate, Jess Glynne, SJUR og Isac Elliot, Arif og Unge Ferrari, Julie Bergan, Ruben og Vidar Villa. Programleder Christine Dancke, Vegard Harm og Martin Holmen.