NRK Meny
Normal

The Stone Roses gjenoppstår etter rykteflom

Det legendariske Manchester-bandet bekrefter to konserter på Etihad Stadium i 2016, men fansen tror The Stone Roses har mer på lager.

The Stone Roses

RESURRECTION: Mange mener denne gjengen står bak det beste britiske albumet siden The Beatles. Nå skal The Stone Roses spille konserter sammen igjen.

Foto: Promo

The Stone Roses

THE STONE ROSES: Den ikoniske forsiden til bandets selvtitulerte debutalbum fra 1989. Det var sitronen fra dette albumcoveret som mystisk dukket opp i engelske butikkvinduer i dag.

Det har vært en lang dag full av intense spekulasjoner for fans av The Stone Roses.

I dag morges dukket det opp noen mystiske plakater på utvalgte steder i Manchester, der bandets ikoniske sitron-logo var avbildet.

Det tok selvfølgelig ikke lang tid før det begynte å koke i sosiale medier, og i 20-tiden i kveld kom det frem at Ian, John, Mani og Reni skal spille sammen igjen.

Meldingen kom på Twitter, der bandet la ut et bilde av den rykende ferske konsertplakaten. De skal spille to konserter på Manchester Citys hjemmebane Etihad Stadium 17. og 18. juni neste år.

Billettene blir lagt ut for salg førstkommende fredag 10.30 norsk tid.

Laster Twitter-innhold

Fans tror på nytt album

I løpet av dagen har fans kommet med ulike konspirasjonsteorier, der alt fra et nytt album til en ny turné har blitt nøye diskutert som plausibelt eller ikke.

Førstnevnte vil i hvert fall være en sensasjon, i og med at The Stone Roses ikke har sluppet plate siden «The Second Coming» i 1994.

Det har i skrivende stund ikke lyktes en pågående britisk presse å få noen kommentar fra bandet, ei heller noen representant. Det gir håpefulle fans bensin på bålet. For det er flere ting som tyder på at de to konsertene på Etihad ikke er alt vi kan vente oss fra Manchester-gjengen.

En fan har blant annet tvitret et bilde av seg selv sammen med vokalist Ian Brown, og hevder vokalisten fortalte han at det kommer et nytt album.

Laster Twitter-innhold

Denne kommentaren fra Oasis' Noel Gallagher vitner også om at noe er på gang. På spørsmål om han vet hva som skjer med The Stone Roses for tida, sier Gallagher:

– Ja, jeg vet akkurat hva som skjer. De blomstrer, sier han til NME.

21 år siden siste plate

The Stone Roses på Øyafestivalen

ADORED: Ian Brown har gitt ut flere soloalbum etter at The Stone Roses ble oppløst, men har aldri vært i nærheten av å oppnå samme suksess igjen. Her er han avbildet på Øyafestivalen i 2011.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB Scanpix

The Stone Roses står bak et av tidenes mest kritikerroste album fra England. De snudde populærmusikken på hodet med sitt selvtitulerte debutalbum i 1989, men fikk spilleforbud i to og et halvt år etter uenigheter med plateselskapet.

I løpet av den perioden imploderte bandet, og rakk kun å gi ut den langt mindre suksessfulle «The Second Coming» før de gikk hver til sitt.

18. oktober 2011 inviterte bandet plutselig til en pressekonferanse, der det kom frem at de skulle ut og turnere verden igjen. Men noe nytt album kom aldri.

Så får vi se om verdens mest sulteforede fans snart skal få høre The Stone Roses' tredje plate, 21 år etter nummer to.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix