The Revolution gjenforenes uten Prince

Bandet bak Prince-hitten "Purple Rain" planlegger nye konserter etter Prince døde. I de sju årene gruppa spilte med Prince slapp de plater som har solgt millioner verden over.

Prince opptrer

Prince var hovedvokalist i The Revolution fra 1979-1986.

Foto: STRINGER/UK / Reuters

– Etter å ha sørget over tapet av Prince, har vi bestemt oss for å opptre igjen, sier gitarist Wendy Melvoin i en video på Facebook.

Flere av The Revolutions mange medlemmer gjennom tidene opptrer i videoen. Blant dem er Mark Brown, Lisa Coleman, Bobby Z, Melvoin og "Doctor" Fink som alle var med på innspillingen av "Purple Rain".

​– Snart klart for nye konserter

The Revolution og Prince startet opp i 1979. Bandet var kjent for å bestå av både kvinner og menn med ulik etnisitet. I løpet av sju år slapp de album som 1999, Sign O' the Times og ikke minst Purple Rain. Sistnevnte har solgt over 20 millioner eksemplarer verden over, og ble kreditert med en Oscar-statuett for beste filmmusikk.

Stadige utskiftninger i bandet og interne uenigheter førte til at gruppa ble oppløst i 1986. I løpet av 2000-tallet har enkelte av bandets medlemmer hatt små gjenforeninger, med og uten Prince. Bandet varsler imidlertid nå en større gjenforening.

– Vi vil at dere skal vite at vi snart er klare for å holde noen nye konserter sammen, sier Melvoin.

Det er likevel ikke kjent når og hvor konsertene er planlagt.

Laster Twitter-innhold

Sørger over Prince

– Jeg kommer alltid til å savne min beste venn, artisten kjent som Prince. Men vi er fortsatt en gruppe, ikke sant? Hvil i fred bror, skriver musikkprodusenten Robert B. Rivkin kjent som trommeslager Bobby Z. i The Revolution på Facebook.

Etter at Prince ble funnet død i en heis i hjemmet sitt i Minnesota 21. april, har flere av de tidligere bandmedlemmene uttrykt seg i media.

– Vi sørger, sa Melvoin og Lisa Coleman til kjendiskanalen TMZ.

Samtidig venter fortsatt verden på svar på hvordan musikklegenden døde. Kroppen hans ble obdusert fredag, men det kan ta dager og uker før resultatet blir kjent.

Artisten Prince døde torsdag kveld.

Kulturstrøm

  • Radioteatret lager «Snøsøster»