Uten te er engelskmenn som et egg uten plommen, sies det. Da det britiske Østindiakompaniet begynte å frakte te fra Kina med skarpseilende klippere, ble drikken mote for overklassen.
Te var dyrt - de dyrebare tebladene ble gjerne oppbevart i elegante mahogniskrin - fordi den ble hardt beskattet.
En av dem som som fikk statsminister William Pitt til å lempe på beskatningen var Richard Twining. Firmaet driver fortsatt sin tehandel fra samme hus i Strand i London siden 1706.
Teskatten ble avskaffet i 1784, og britene ble en nasjon av tedrikkere.
Ritualet "afternoon tea" lever i beste velgående, og har faktisk fått en renessanse. Stephen Twining forteller at det var damene som instiftet teselskapene på 1700-tallet for å holde gutta borte fra svir og fyll på kaffehusene!
Her en liten britisk bruksanvisning:
Tepotten må varmes. En tepose trenger minst 3 minutter for å trekke, teblader fra 4 til 5 minutter. Så venter vi for at fargen skal komme ut, og deretter det viktigste - smaken...