Hopp til innhold

Taylor Swift med milliondonasjon til Kesha

Den halvannet år lange rettsstriden mellom Kesha og hennes produsent Dr. Luke skaper overskrifter i USA. Nå ønsker Taylor Swift å hjelpe sin artistfelle økonomisk.

Kesha

NEW YORK: Her forlater Kesha rettssalen i New York fredag, etter at begjæringen hennes om å spille inn musikk utenfor Sony ble avvist.

Foto: Mary Altaffer / Ap

I 2014 leverte den amerikanske artisten Kesha Rose et søksmål der hun hevdet produsenten hennes i Sony, Lukasz Sebastian Gottwald, kjent som «Dr. Luke», hadde misbrukt henne seksuelt, fysisk, verbalt og følelsesmessig.

Dr. Luke og Kesha

STRID: Lukasz Sebastian Gottwald, kjent som «Dr. Luke» og Kesha under en prisutdeling i 2011.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Hun ønsker å bryte kontrakten med plateselskapet, som blant annet binder henne til å lage seks nye album i fremtiden, men det amerikanske rettssystemet er foreløpig ikke villig til å gi henne medhold.

På fredag fikk hun nemlig avslag på en begjæring i New Yorks høyesterett der hun ba om å kunne lage musikk utenfor plateselskapet.

– Jeg klarer ikke jobbe med Dr. Luke. Jeg får det ikke til. Jeg føler meg ikke trygg på noen som helst måte, skrev Kesha i begjæringen ifølge The Hollywood Reporter.

Taylor Swift

STØTTE: Taylor Swift er blant artistene som har vist sin støtte til Kesha. Mandag donerte hun bort over to millioner kroner til Kesha for å hjelpe henne økonomisk gjennom rettsstriden.

Foto: MARK RALSTON / Afp

Rettsstriden har hindret Kesha i å produsere ny musikk i halvannet år.

Millionstøtte fra Swift

Taylor Swift har nå vist sin støtte ved å donere 250 000 dollar, rundt 2,15 millioner kroner, til Kesha.

– For å vise sin støtte har Taylor Swift donert 250 000 dollar til Kesha for å hjelpe med de økonomiske behovene som trengs under denne krevende tiden, skriver Swifts talsperson til E!.

Motsøksmål

Da Kesha leverte søksmålet mot Dr. Luke høsten 2014 ble hun raskt møtt med et motsøksmål der han mente hun var en løgner som kun ønsket seg ut av kontrakten.

Ifølge TMZ hevder også Dr. Luke at Kesha skal ha forsøkt å utpresse han i tiden før søksmålet ble kjent.

Dr. Luke driver plateselskapet Kemosabe Records, som eies av Sony og produserer Keshas plater. Søksmålet hans inkluderer også Keshas mor, som han mener står bak anklagene.

Massiv støtte

Etter avslaget i retten på fredag tok en rekke amerikanske artister til sosiale medier for å vise sin støtte til Kesha. Emneknaggen #FreeKesha, eller frigjør Kesha, ble raskt populær.

Demi Lovato, Adam Lambert, Iggy Azalea, Zara Larsson, Kelly Clarkson, Ariana Grande, Lorde og Lady Gaga var noen av artistene som viste sin støtte.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kesha slo for alvor i gjennom i 2009 med sangen «TiK ToK».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.