Tar pause fra «Nytt på nytt»

Fra høsten av må Jon Almaas og Knut Nærum klare seg uten sin blonde humørbombe på høyre side.

Jon Almaas (t.h.), Linn Skåber og Knut Nærum i "Nytt på nytt".

Jon Almaas og Knut Nærum i 'Nytt på nytt' må klare seg uten Linn Skåber fra høsten av.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Linn Skåber bytter nemlig ut «Nytt på nytt»-stolen med scenegulvet på Chat Noir. Sammen med Kåre Conradi og Christian Skolmen skal hun spille forestillingen «Kåre, Linn, men Christian Skolmen» høsten 2010.

– Linn har fått fri hele høstsesongen, men hun kommer tilbake i 2011 – noe vi er veldig glade for, sier prosjektleder for «Nytt på nytt», Guri Skavlan, til NRK.no.

Nett-TV: Se fredagens «Nytt på nytt»-sending om igjen her

Luft under vingene

Linn Skåber

Linn Skåber bytter arbeidsplass til Chat Noir i siste halvdel av 2010.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Skåber kom for tre år siden inn som erstatter for Anne-Kat. Hærland, som da valgte å slutte for å satse på sin egen karriere som stand up-artist.

– Linn har svart til forventningene, og vel så det. At hun nå skal ha pause er helt udramatisk – hun er jo egentlig skuespiller, og må få lov til å få litt luft under vingene, uttaler Skavlan.

Les også: Slik har du aldri sett Linn Skåber

Det er derfor ikke mye krise i NRK-redaksjonen, til tross for at den eneste jenta i flokken forlater redet midlertidig.

Klarer seg alene?

– Jon og jeg mener at vi nå har bevist at vi er skikket å lede programmet med hvem som helst i studio, sier Knut Nærum i en kommentar til NRK.no.

Han legger til at han først og fremst synes dette er en god anledning for Skåber til å prøve seg frem og finne noe hun er skikket til å drive med på sikt.

Les også: - Linn er morsommere enn meg

Både han og Jon Almaas har sine tanker om hvem de ønsker skal fylle Linns stol i det kommende halvåret, uten at de ønsker å utdype dette nærmere på nåværende tidspunkt.

Flere vikarer

– Vi har tenkt å bruke flere vikarer i høstsesongen til å fylle Linns plass. Vi har ikke kommet så langt som å spørre noen ennå, men jeg har navn på flere aktuelle kvinner og menn på blokken, forteller prosjektleder Guri Skavlan.

Les også: «Nytt på Nytt»-amatørene trakk seere

Frem til det skjer, kan du fortsatt se Linn, Jon og Knut på NRK-skjermen helt frem til sommeren. I tillegg vil en ny sesong av Linn Skåbers «Hjerte til hjerte» sendes til høsten - så den populære damen blir likevel å se på NRK.

Hvem kunne du tenke deg som vikar for Linn Skåber i «Nytt på nytt»? Skriv ditt forslag her!

Kulturstrøm

  • Skrekkfilm med enkle virkemidler

    Den amerikanske skrekkfilmen «Come Play» har utgangspunkt i barns skjermavhengighet. Bortsett fra et interessant konsept, er dette en ganske middels grøsser med tre-fire effektive spenningssekvenser, mener Filmpolitiet. Terningkast 3.

    Fra filmen COME PLAY
    Foto: Jasper Savage / Amblin Partners/Focus Features
  • Premiere på nett og kino samtidig

    Pandemien gjør at Hollywood dropper kinoer og satser på strømming. Vanligvis vises store spillefilmer først på kino, før de blir tilgjengelig for leie eller kjøp på internett og blu-ray. Hollywood-storfilmer utgjør over halvparten av det norske kinomarkedet, så det påvirker kinoer i Norge også, skriver NRK Beta.