Slik har du aldri sett Linn Skåber

En rolle som mørkhåret jazzsangerinne i NRK-krimmen «God natt, elskede», var midt i blinken for Linn Skåber.

Linn Skåber i God natt, elskede
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Linn Skåber

Linn Skåber uten parykk.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Skuespilleren og komikeren er nemlig ikke ukjent med musikksjangeren:

– Jeg ødela i sin tid stemmen ved å synge heavyrock og røyke, så da var det jazz som ble det naturlige valget, sier Linn Skåber til nrk.no.

For selv om Skåber for tiden er mest kjent som lagleder i «Nytt på nytt», er det egentlig skuespiller og sanger hun startet som.

Nett-TV: Se alle «Nytt på nytt»-sendingene her

En ensom sjel

I krimserien «God natt, elskede» som starter på NRK1 søndag 6. desember, spiller Skåber jazzsangerinnen Laila Svanøy. På tross av gode forutsetninger til å lykkes, har hun ikke blitt noe mer enn en lokal stjerne i Drammen.

– Hun er en ensom sjel, og synes nok derfor det er fint å møte en like ensom sjel i hovedpersonen Terje. De har spilt en del sammen tidligere, og det ligger nok noe uforløst i luften mellom dem, forteller Skåber.

Filmer drapet

«God natt,elskede» er en serie i tre deler, og er basert på Fredrik Skagens bok med samme navn. Hovedpersonen Terje Lyngmo (Gard Eidsvold) filmer en kveld et drap i nabohuset, men han tør ikke melde fra til politiet om det han vet, ettersom kameraet er stjålet. I stedet bruker han opptaket til å presse drapsmannen (Stig Henrik Hoff) for penger.

Les også: Forfatter misfornøyd med at handlingen skjer i Drammen

Sammen med Terje tar Laila på seg rollen som «good guy». For en forsiktig kvinne som Laila, blir det etter hvert mye action.

– Jeg var veldig god i kårde på teaterhøgskolen, men sloss-teknikken måtte friskes opp. Og jeg hadde egen stuntmann på settet, avslører skuespilleren lurt.

Kjente skuespillere

Rollene gestaltes av flere kjente skuespillere. I tillegg til de to mannlige hovedrollene, har også Øivind Blunck, Elsa Lystad, Kari Simonsen, Ingunn Beate Øyen og Marte Engebrigtsen sentrale roller.

Les også: Hun står bak norsk «Mamma Mia!»

– Det er en menneskelig thriller, med en varm og spennende historie. Jeg tror alle kan havne i en lignende situasjon, selv om utpressing nok ikke hadde vært det første som slo meg hvis det var jeg som sto der med videokameraet, sier Skåber.

Og det brune håret?

– Det er verdens beste parykk. Jeg skaffet meg hair extensions dagen før innspilling, og fikk endelig langt, lyst hår. De i sminken var ikke så fornøyde med meg, da.

Kulturstrøm

 • De ti beste seriene fra siste tiår

  Å skulle kåre de ti aller beste seriene fra det siste tiåret, er en umulig oppgave. Derfor har Filmpolitiet kåret de ti seriene som står igjen som deres personlige favoritter. Se hele listen her.

  Produksjon av metamfetamin i tv-serien Breaking Bad.
  Foto: AMC Networks / NRK
 • AI skal fullføre Beethovens 10.nde

  Kunstig intelligens skal prøve å fullføre den tyske komponisten Ludwig van Beethovens 10. symfoni. De få notene som finnes ble skrevet ned i boken hans like før han døde i 1827, 57 år gammel. Nå forsøker man å fullføre symfoniet ved hjelp av kunstig intelligens i forbindelse med at det neste år er 250 år siden han ble født. Resultatet blir framført av et orkester 28. april neste år i Bonn, Beethovens fødeby (NTB).

  Beethoven
 • John Lennons runde briller solgt

  Et par av John Lennons briller som Beatles-legenden la igjen i baksetet på en bil, ble fredag solgt på auksjon i London for 1,7 millioner kroner. Brillene ble solgt på nettauksjon til en anonym kjøper.