Hopp til innhold

- Linn er morsommere enn meg

Bård Tufte Johansen er vikar når Linn Skåber ikke kan stille i vårens siste sending av Nytt på nytt. Han tror det vil bli en krevende jobb.

Bård Tufte Johansen og Linn Skåber
Foto: Scanpix

- Jeg får håpe det går bra. Jeg har vært gjest der noen ganger, så det er ikke helt nytt for meg. Men jeg skal ikke stikke under en stol at det er en krevende jobb fordi programmet fungere så bra, sier Bård Tufte Johansen til Nrk.no.

- Her er det lettere å ødelegge en å bygge opp, legger den rutinerte programlederen til.

Ny runde med «Hjerte til hjerte»

Linn Skåber er opptatt med forberedelser til opptak i en ny sesong med serien «Hjerte til hjerte». Derfor har redaksjonen i Nytt på nytt hanket inn Bård Tufte Johansen som supervikar til siste ordinære sending på fredag.

- Vi er kjempefornøyd med at Bård stiller opp som vikar for Linn. Vi har tro på en kjempesending med skuespiller Henriette Steenstrup og Nrk-sportens Knut Nesbø som gjester, sier prosjektleder Guri Skavlan.

Bård Tufte Johansen

Bård Tufte Johansen tror Linn Skåber vanligvis er morsommere enn han selv.

Foto: Solum, Stian Lysberg, Stian Lysberg Solum / SCANPIX

På etterskudd i forberedelsene

Bård Tufte Johansen kom nettopp hjem fra tur til Sør-Afrika og sier har føler seg på etterskudd med å lese seg opp på norske nyheter.

- Jeg kom hjem fra Johannesburg i dag så jeg er skikkelig på etterskudd. På forsiden av avisene i Johannesburg var det andre og drøyere saker.

Johansen trekker frem overskriften 'Familie på 5 skutt av fem år gammel gutt' som et eksempel på den tøffe hverdagen i den sørafrikanske storbyen.

- Nå skal jeg selvsagt lese norske aviser for fullt. I tillegg har Nytt på nytt mange forfattere som hjelper til, sier programlederen.

Linn er morsomst

Vikaren tror ikke han er morsommere enn Linn Skåber.

- Det er perioder i løpet av uken når Linn er veldig sliten, har velta på sykkelen sin eller at de ringer fra barnehagen og forteller at sønnen har bitt en annen gutt i skrittet etc. Da hender det at jeg er morsommere. Men normalt er nok Linn den morsomste av oss.

Jon Almaas (t.h.), Linn Skåber og Knut Nærum i "Nytt på nytt".

Linn Skåber blir ikke med Knut Nærum og Jon Almaas under sesongen siste innspilling av Nytt på nytt.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Johansen tror han vil bli godt mottatt av medprogramlederne.

- Jeg tar det for gitt at mottakelsen fra Knut og Jon er bra. I hvert fall på skjermen, etter sending kan det jo hende begge springer ut og ringer Linn med gråtkvalt stemme.

Sparetiltak i Nrk

- Hvorfor ble akkurat du spurt om å være vikar?

- Fordi jeg har kontor ved siden av Jon. Jeg stikker ofte hode innom og spør om alle programlederne er friske. I tillegg er jeg lønnet av Nrk fra før og det vil ikke påløpe noen kostnader for Nytt på Nytt ved å bruke meg, sier Bård Tufte Johansen.

Fredag klokken 20:55 ser du om han klarer jobben i på Nytt på Nytt på NRK1.

NETT-TV: Siste sending av Nytt på Nytt fra 1. mai

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober