NRK Meny
Normal

Supersaftig sjokoladekake

Nå kan du bake like saftig sjokoladekake som Lise Finckenhagen. Lykke til!

Sjokoladekake
Foto: Hanne Hoftun / NRK

5 egg
280 g sukker
1 1/4 dl vann
350 g mørk sjokolade
225 g smør, romtemperert og helst usaltet

Varm ovnen til 160 grader. Kle en helt tett springform 22 cm (veldig viktig at den er helt tett) med bakepapir. Smør bakepapiret med smør og dryss med sukker.

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggene med en tredjedel av sukkeret til eggedosis. Kok opp vannet med resten av sukkeret i en kasserolle. Finhakk sjokoladen og rør den inn i sukkerlaken sammen med smøret. La blandingen avkjøles noe. Hell sjokoladeblandingen over i eggedosisen mens maskinen går på lav hastighet. Bland raskt ved høy hastighet.

Hell røren over i kakeformen og sett formen i varmt vannbad i en langpanne med høye kanter. Det er et poeng at vannet går så høyt opp mot kanten av formen som mulig, da blir kaken jevnere stekt.

Stek kaken på nederste rille i ca. 1 time. Kaken skal være myk og litt dissete på overflaten. Avkjøl kaken i formen.

Server kaken kald med frisk bærsaus og pisket krem eller is.

Tips:
Bruk en varm kniv når du skjærer i kaken.
Lag bringebærsaus av fryste bringebær. Tin bærene og kjør den i en hurtigmikser, smak til med sukker. Gni sausen igjennom en sil hvis du ikke ønsker å ha med frøene.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix