Øyvind fikk haik med The Stig – og trodde hans siste time var kommet

Nitimens reporter Øyvind Bækkevold slo til da sjefen foreslo at han skulle bli med mysteriesjåføren «The Stig» fra Top Gear på en liten kjøretur ved Holmenkollbakken. Det skulle han få angre på.

-The Stig er en skikkelig skummel fyr, sier Øyvind Bækkevold etter å ha sittet på med the Stig.

En skrekkslagen reporter tok plass i "The Stigs" Mini Cooper for 2,5 minutter med høyhastighetssentrifugering.

Lite visste stakkars Øyvind hvilket helvete han skulle gjennom da han iført rallydress og hjelm ble spent fast i fempunktselen i en hvit rallyrigget Mini Cooper ved hoppbakken.

– Jeg trodde min siste time var kommet da «The Stig» ga gass, sier Øyvind.

Vurderte å rømme

Øyvind Bækkevold og The Stig

Rett før han ble spent fast i rallysetet ved siden av The Stig, vurderte Øyvind Bækkevold å stikke av.

Foto: NRK

Han innrømmer at han burde ha luktet lunta. Etter at han kastet seg utfor bobbanen ved Lillehammer for noen år siden, hadde han sverget på at fartsgalskap var han ferdig med og at han aldri noensinne ville gjøre noe lignende igjen.

– Da de tok fra meg opptaksutstyret fordi de ikke ville ha løse gjenstander i bilen, ble jeg skikkelig redd og vurderte å rømme, forteller han.

Øyvind Bækkevold og The Stig

Etter 2,5 minutter med 'rundjuling' i The Stigs Mini Cooper, var Øyvind Bækkevold knapt i stand til å snakke.

Foto: NRK

Etter at stakkars Øyvinds mageinnhold var slengt rundt, snudd opp ned og ristet kraftig i 2,5 minutter, slapp han løs fra bilen, uten at The Stig hadde ytret et ord.

En skummel fyr

– Han er en skikkelig skummel fyr. Jeg var så nervøs at jeg pratet hele veien, uten å få et kløyva ord til svar, forteller Øyvind.

Resultatet blir servert til lytterne av Nitimens onsdag morgen, og til deg som nettbruker akkurat nå, øverst i artikkelen.

The Stig

En skikkelig skummel fyr, denne mystiske Stig.

Foto: MIKE CLARKE / AFP

Bilen er fraktet til Oslo som ledd i promoveringen av en ny BBC-kanal. BBC Brit, som satser på å videreføre en del av innholdet fra Top Gear, i en ny «mannfolkkanal», med en blanding av raske biler, merkelige eksperimenter og en dose av det absurde.

Det er usikkert hvordan BBC skal videreføre Top Gear etter at programleder Jeremy Clarkson fikk sparken. Showet har vært vist i nesten 200 land for 350 millioner tv-seere.

Kulturstrøm

 • Banal, men nydelig popmusikk

  P3s musikkprodusent Ruben Gran anbefaler Taylor Swifts blodferske låt «Soon You’ll Get Better» i ukas musikkanbefalinger. Den amerikanske artisten slapp albumet «Lover» i dag. Det er hennes første på to år og har høstet gode kritikker fra blant annet Rolling Stone og Variety.

  FILE PHOTO: Taylor Swift performs at the iHeartRadio Wango Tango concert in Carson
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters
 • Myhre skyver Nesbø ned frå toppen

  Linnéa Myhres fjerde roman «Meg, meg, meg» går rett inn på førsteplass på bestselgerlista for skjønnlitteratur. Jo Nesbøs «Kniv» rykker dermed ned på andreplass etter ti veker på toppen, melder Bok365. Les NRKs bokmelding av «Meg, meg, meg» her.

  Tiden Norsk Forlag åpner bokhøsten 2019.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hardt og enkelt fra Vaular

  Det spørs om singelen blir en kioskvelter. Men til gjengjeld er dette en elegant drivende elektronisk beat med lekre detaljer hvorpå rapperen gjør det han gjør best. «To minutter» er en feit og ukomplisert raplåt. Det holder det, mener NRK P3s anmelder, og gir en femmer på terningen.

  Lars Vaular
  Foto: Sara Angelica Spilling