NRK Meny
Normal

Strømsvåg: – En viktig del av TV 2-sportens identitet

Flere av TV 2s fotballprofiler syns det er trist at tv-kanalen ikke vil fortsette å vise norsk fotball etter neste sesong.

Julie Strømsvåg

AVSLUTTE MED ET SMELL: Sportsanker i TV 2, Julie Strømsvåg, er klar på at de nå skal gjøre TV 2s siste sesong av eliteserien kanonbra.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Ja, det er definitivt trist. Jeg har jobbet med dette i 16 år og går nå inn i min siste sesong. Jeg har levd med norsk fotball siden jeg kom til Rosenborg i 1988, så det er litt spesielt, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

Jahn Ivar Mini Jakobsen

– TRIST: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen har jobbet med norsk fotball i mange år i TV 2. Han syns det er trist at kanalen nå ikke fikk fornyet rettighetene til norsk fotball etter 2017.

Foto: Hans H. Bjørstad

Han er en av flere som har jobbet med norsk fotball i TV 2, og er et kjent ansikt på kanalens fotballsendinger.

Torsdag ble det klart at Discovery sammen med VG la 2,4 milliarder på bordet for å sikre seg rettighetene til norsk eliteserie og 1. divisjon i fotball fra og med 2017.

Jakobsen tror likevel ikke at det norske folk skal bekymre seg over fremtiden til norsk fotball på tv.

– Jeg har bare registrert at Discovery har kjøpt rettighetene og at de brukte mye penger på det. Det kan vi bare ta til etterretning, men jeg er sikker på at Discovery skal klare å lage gode fotballsendinger. Jeg tror ikke det norske folk skal bekymre seg. De vil nok bli godt tatt vare på, sier han.

– Veldig kjedelig

Julie Strømsvåg har jobbet mye med norsk fotball i TV 2. Hennes første reaksjon var at det var utrolig kjedelig for kanalen at de ikke klarte å slåss med den enorme summen på 2,4 milliarder kroner.

– Da er det forståelig at man ikke kan være med hele veien, men for mange er dette en viktig del av TV 2-sportens identitet. Samtidig er det mange andre rettigheter som skal forhandles om på nyåret, og TV 2-sporten har tidligere vist at man kan bygge opp nye rettigheter. Det er ikke noen krise, men førstereaksjonen var «søren», sier hun.

– Nå må vi bare kjøre på og gjøre neste sesong av eliteserien kanonbra og avslutte med et smell. Så får vi gjøre det beste ut av rettighetene vi har videre.

– Vil gjøre en god jobb

Freddy dos Santos

– LITE HYGGELIG: Freddy dos Santos gikk til TV 2 etter at han la opp som fotballspiller i 2011. Han sa dette er en trist, men tror Discovery vil gjøre en god jobb.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Freddy dos Santos begynte i TV 2 etter at han la opp som profesjonell fotballspiller i 2011. Han sier det er en trist dag, men tror samtidig at Discovery vil gjøre en god jobb.

– Det er ikke noen hyggelig dag for oss som jobber med fotball i TV 2. SBS Discovery har fått rettighetene til noe vi holder kjært og jobber med i det daglige, og det blir en forandring for oss. Men det er bare å gratulere SBS og TVNorge med rettighetene, og jeg er sikker på at de kommer til å gjøre en god jobb, sier han.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.