Streiker NRK, får du ikke Skam

Blir det langvarig streik i NRK får du ikke din daglige dose Skam.

Skam

KLARER DU DEG UTEN SKAM? NRK kan gå ut i streik fra torsdag. Blir den langvarig vil det også gå utover din daglige dose av tv-serien Skam.

Foto: Daniel McStay

I NRK er det fare for streik. Allerede torsdag kan nyheter og direktesendinger stoppe opp. Det kan også tv-serien Skam.

Hva skjer med Skam hvis NRK går ut i streik?

– Akkurat som i alle andre produksjoner kan det bli en stopp i sendingene av Skam på grunn av streik, sier redaksjonssjef Håkon Moslet.

Forsvinner ikke umiddelbart

Skam publiseres på nett og mobil før sekvenser og episoder blir klippet sammen for visning på lineær tv. Moslet kan berolige publikum med at Skam ikke forsvinner fra alle digitale flater umiddelbart.

– Vi ligger litt foran i produksjonsløypa. Hvor langt foran vil jeg ikke si, sier han.

Skam-redaksjonen vil altså publisere som planlagt til lageret er tomt.

Onsdag møtes NRK-ansatte og kringkasterens ledelse til mekling hos Riksmekleren. Kommer ikke partene til enighet kan over 2000 ansatte gå ut i streik fra torsdag. Det vil gå ut over kanalens TV-, radio- og nettilbud.

Følger serien hver dag

Skam er bygget opp slik at man kan følge serien hver dag på skam.p3.no og på alle karakterenes instagramprofiler.

Om det blir streik vil det kanskje gå hardere utover Skam enn andre produksjoner på grunn av disse daglige oppdateringer?

– Nei, det blir ikke noe verre enn hos noen andre. Radio, for eksempel, sliter umiddelbart om det blir streik, sier han og fortsetter:

– En streik vil jo få konsekvenser for hvilket innhold som kommer ut til publikum, men det blir jo spekulasjoner. Det skal forhandles på onsdag, vi vet jo ikke om det blir streik.

– Gjør dere noen forberedelser i forhold til produksjonen i tilfelle streik?

– Nei. Vi gjør ingen spesielle forberedelser, sier Håkon Moslet.

Vil ha mer lønn

NRKs journalister sitt krav er, blant annet, å ta igjen de store mediehusene på lønnsstatistikken. Den viser at NRK ligger på 37. plass, bak en rekke lokale og regionale mediehus.

I tillegg fremmes det krav om en ekstra fridag. Journalisten.no har skrevet om alle kravene NRKs journalistlag har lagt frem.

Det er 10 år siden sist NRK var i streik.

Kulturstrøm

  • Ny redaktør i Svalbardposten

    Børre Haugli er ansatt som redaktør i Svalbardposten. Han er opprinnelig fra Harstad, men har jobbet store deler av sin karriere i Oslo, sist som redaksjonell leder i Morgenbladet. Det skriver Svalbardposten.