Hopp til innhold

Streiker NRK, får du ikke Skam

Blir det langvarig streik i NRK får du ikke din daglige dose Skam.

Skam

KLARER DU DEG UTEN SKAM? NRK kan gå ut i streik fra torsdag. Blir den langvarig vil det også gå utover din daglige dose av tv-serien Skam.

Foto: Daniel McStay

I NRK er det fare for streik. Allerede torsdag kan nyheter og direktesendinger stoppe opp. Det kan også tv-serien Skam.

Hva skjer med Skam hvis NRK går ut i streik?

– Akkurat som i alle andre produksjoner kan det bli en stopp i sendingene av Skam på grunn av streik, sier redaksjonssjef Håkon Moslet.

Forsvinner ikke umiddelbart

Skam publiseres på nett og mobil før sekvenser og episoder blir klippet sammen for visning på lineær tv. Moslet kan berolige publikum med at Skam ikke forsvinner fra alle digitale flater umiddelbart.

– Vi ligger litt foran i produksjonsløypa. Hvor langt foran vil jeg ikke si, sier han.

Skam-redaksjonen vil altså publisere som planlagt til lageret er tomt.

Onsdag møtes NRK-ansatte og kringkasterens ledelse til mekling hos Riksmekleren. Kommer ikke partene til enighet kan over 2000 ansatte gå ut i streik fra torsdag. Det vil gå ut over kanalens TV-, radio- og nettilbud.

Følger serien hver dag

Skam er bygget opp slik at man kan følge serien hver dag på skam.p3.no og på alle karakterenes instagramprofiler.

Om det blir streik vil det kanskje gå hardere utover Skam enn andre produksjoner på grunn av disse daglige oppdateringer?

– Nei, det blir ikke noe verre enn hos noen andre. Radio, for eksempel, sliter umiddelbart om det blir streik, sier han og fortsetter:

– En streik vil jo få konsekvenser for hvilket innhold som kommer ut til publikum, men det blir jo spekulasjoner. Det skal forhandles på onsdag, vi vet jo ikke om det blir streik.

– Gjør dere noen forberedelser i forhold til produksjonen i tilfelle streik?

– Nei. Vi gjør ingen spesielle forberedelser, sier Håkon Moslet.

Vil ha mer lønn

NRKs journalister sitt krav er, blant annet, å ta igjen de store mediehusene på lønnsstatistikken. Den viser at NRK ligger på 37. plass, bak en rekke lokale og regionale mediehus.

I tillegg fremmes det krav om en ekstra fridag. Journalisten.no har skrevet om alle kravene NRKs journalistlag har lagt frem.

Det er 10 år siden sist NRK var i streik.

Kulturstrøm

 • Israel viser fram nytt Eurovision-bidrag søndag

  Den israelske kringkasteren vil vise fram sitt nye Eurovision-bidrag i en TV-sending søndag kveld, dagen før Den europeiske kringkastingsunion sin frist.

  Det er fortsatt artisten Eden Golan som skal fremføre det nye bidraget, etter at EBU forkastet to tidligere låtforslag fra Israel.

  Tittelen er ifølge Jerusalem Post «Hurricane», og er baser på samme melodi som det forkastede forslaget «October Rain». Den israelske kringkasteren KAN sier den forteller «historien om en ung kvinne som overlever en personlig krise».

  (NTB)

 • Lofoting blir redaktør i Norges største lokalavis

  Mads Yngve Storvik fra Gravdal i Lofoten er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Romerikes Blad. Det opplyser aviskonsernet Amedia i en pressemelding, ifølge NTB.

  – Jeg har bodd over 20 år på Skedsmokorset, og for meg er det en drømmejobb å bidra til at Romerikes Blad er den viktigste avisa for en befolkning i kraftig vekst, sier Storvik i pressemeldingen.

  Han har tidligere vært redaktør i NTB, sjefredaktør i Nationen og informasjonsdirektør i Posten Norge.

  Romerikes Blad regnes som landets største lokalavis med rundt 31.000 abonnenter, ifølge bransjenettstedet Medier24.

  Storvik tar over som leder i avisa etter Rune Bernhus som har vært konstituert i stillingen det siste året. Han begynner i jobben 1. mai.

  Mads Yngve Storvik, ny redaktør i Romerikes Blad.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Tidligere toppsjefer i Twitter saksøker Elon Musk

  Fire tidligere toppsjefer i Twitter har saksøkt Elon Musk for over 128 millioner dollar. De fire mener blant annet at Musk ikke har betalt dem sluttvederlag, melder Reuters.