NRK Meny
Normal

Streiker NRK, får du ikke Skam

Blir det langvarig streik i NRK får du ikke din daglige dose Skam.

Skam

KLARER DU DEG UTEN SKAM? NRK kan gå ut i streik fra torsdag. Blir den langvarig vil det også gå utover din daglige dose av tv-serien Skam.

Foto: Daniel McStay

I NRK er det fare for streik. Allerede torsdag kan nyheter og direktesendinger stoppe opp. Det kan også tv-serien Skam.

Hva skjer med Skam hvis NRK går ut i streik?

– Akkurat som i alle andre produksjoner kan det bli en stopp i sendingene av Skam på grunn av streik, sier redaksjonssjef Håkon Moslet.

Forsvinner ikke umiddelbart

Skam publiseres på nett og mobil før sekvenser og episoder blir klippet sammen for visning på lineær tv. Moslet kan berolige publikum med at Skam ikke forsvinner fra alle digitale flater umiddelbart.

– Vi ligger litt foran i produksjonsløypa. Hvor langt foran vil jeg ikke si, sier han.

Skam-redaksjonen vil altså publisere som planlagt til lageret er tomt.

Onsdag møtes NRK-ansatte og kringkasterens ledelse til mekling hos Riksmekleren. Kommer ikke partene til enighet kan over 2000 ansatte gå ut i streik fra torsdag. Det vil gå ut over kanalens TV-, radio- og nettilbud.

Følger serien hver dag

Skam er bygget opp slik at man kan følge serien hver dag på skam.p3.no og på alle karakterenes instagramprofiler.

Om det blir streik vil det kanskje gå hardere utover Skam enn andre produksjoner på grunn av disse daglige oppdateringer?

– Nei, det blir ikke noe verre enn hos noen andre. Radio, for eksempel, sliter umiddelbart om det blir streik, sier han og fortsetter:

– En streik vil jo få konsekvenser for hvilket innhold som kommer ut til publikum, men det blir jo spekulasjoner. Det skal forhandles på onsdag, vi vet jo ikke om det blir streik.

– Gjør dere noen forberedelser i forhold til produksjonen i tilfelle streik?

– Nei. Vi gjør ingen spesielle forberedelser, sier Håkon Moslet.

Vil ha mer lønn

NRKs journalister sitt krav er, blant annet, å ta igjen de store mediehusene på lønnsstatistikken. Den viser at NRK ligger på 37. plass, bak en rekke lokale og regionale mediehus.

I tillegg fremmes det krav om en ekstra fridag. Journalisten.no har skrevet om alle kravene NRKs journalistlag har lagt frem.

Det er 10 år siden sist NRK var i streik.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3