Hopp til innhold

Store Studio-vinnerene er klare

Elleve remiksede versjoner av sluttmelodien til Store Studio er valgt ut, og vil de neste måndene blir spilt på NRK 1 hver mandag.

Illustrasjon: Henning Severud
Foto: Ill: Henning Severud

- Vi håpet folk skulle la seg inspirere, gjøre noe nytt som likevel hadde et gjenkjennelig preg. Det har blitt utrolig mye fint og variert: alt fra elektronika- via soul- til banglaversjoner.

Hør denne ukens utvalgte:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Haagen Guttu, prosjektleder i Store Studio, er imponert over alle forslagene som har kommet inn i konkurransen. Urørt og Store Studio har invitert alle Urørts brukere til å lage sin remiks av sluttmusikken i programmet som går hver mandag på NRK 1.

Gladlåt

- Hvordan var utvelgelsesprosessen?

- Urørt og Store Studio gjorde hver sine utvalg av vinnerlåter. Det viste seg at man kun var uenige om en låt, og da fikk Urørt dobbeltstemme siden de har jobbet så hardt med konkurransen. Skulle bare mangle

- Hva gjorde at dagens låt ble valgt ut? Hva fenget dere?

- Alle melodiene er vinnerlåter, men 401 (Jostein Lien) er førstemann ut fordi det er ei gladlåt og den er en tydelig remix av vår opprinnelige vignett.

Les og hør mer: 401 på Urørt

Se sendingen fra 12. januar her

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor