NRK Meny
Normal

Store Studio-vinnerene er klare

Elleve remiksede versjoner av sluttmelodien til Store Studio er valgt ut, og vil de neste måndene blir spilt på NRK 1 hver mandag.

Illustrasjon: Henning Severud
Foto: Ill: Henning Severud

- Vi håpet folk skulle la seg inspirere, gjøre noe nytt som likevel hadde et gjenkjennelig preg. Det har blitt utrolig mye fint og variert: alt fra elektronika- via soul- til banglaversjoner.

Hør denne ukens utvalgte:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Haagen Guttu, prosjektleder i Store Studio, er imponert over alle forslagene som har kommet inn i konkurransen. Urørt og Store Studio har invitert alle Urørts brukere til å lage sin remiks av sluttmusikken i programmet som går hver mandag på NRK 1.

Gladlåt

- Hvordan var utvelgelsesprosessen?

- Urørt og Store Studio gjorde hver sine utvalg av vinnerlåter. Det viste seg at man kun var uenige om en låt, og da fikk Urørt dobbeltstemme siden de har jobbet så hardt med konkurransen. Skulle bare mangle

- Hva gjorde at dagens låt ble valgt ut? Hva fenget dere?

- Alle melodiene er vinnerlåter, men 401 (Jostein Lien) er førstemann ut fordi det er ei gladlåt og den er en tydelig remix av vår opprinnelige vignett.

Les og hør mer: 401 på Urørt

Se sendingen fra 12. januar her

Kulturstrøm

 • Lauryn Hill til Oslo

  Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

  Lauryn Hill på Molde jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sammenligner Hjorth med Ferrante

  Det skorter ikke på godordene når Vigdis Hjorths roman «Arv og miljø» omtales av den britiske avisen The Guardian. Hjorth-romanen blir trukket fram av den britiske storavisen som en av de beste europeiske romanene som er på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kontroversielt familiedrama som har fått mye kritikerros hjemme, og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet. NRKs anmelder beskrev boka som rasende og klok, skjelvende og stringent da den kom, les anmeldelsen her (NTB/NRK).

  Vigdis Hjorth Arv og miljø
 • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

  Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.