NRK Meny
Normal

Sto i kø for å opptre med Abba

– Hver sang gir meg gåsehud, sier Melissa White. Hun var en av dem som fikk synge med Abba under åpningen av Abba World i London i går.

Video nsps_upload_2010_1_28_12_54_52_632.jpg

KLIKK PÅ BILDE FOR Å SE VIDEO: Fansen sto i kø for å opptre med Abba i London i går.

– Abba betyr alt for meg. Når jeg var liten hadde plakater på rommet, og fremdeles får jeg gåsehud og tårer av sangene, sier Melissa White til SVT .

Hun var en av mange som sto i kø da Abba World åpnet i London i går. Bandet, som har solgt nærmere 370 millioner album verden over, skaper fremdeles sterke følelser, og Melissa var ikke den eneste som lot seg rive med.

Det var lange køer for å komme inn på det nyåpnete opplevelsessenteret som gir deg det meste om det svenske bandet som ga seg for over 20 år siden.

Men med gjenutgivelser av album og suksessen til musikalen og filmen «Mamma Mia» har interessen for bandet aldri rukket å slukne.

Og publikum består av både unge og gamle.

– Jeg har et barnebarn som elsker Abba, forteller en utkledd bestefar til SVT.

Tatovert Abba

– Jeg har hatt sangene i hodet i 35 år, så hvorfor ikke, sier en mann som har tatovert Abba-logoen over hele magen.

I tillegg til å synge karaoke og opptre på scenen, kan man se kostymer utlånt fra bandet selv.

Foreløpig drøyer det før man får andre Abba-verdener å besøke, men folkene bak det hele har planer om blant annet å åpne en filial i Stockholm i løpet av et par år.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).