Stjernespekket Skavlan-avslutning

I årets siste «Skavlan» kommer både kongelige gjester og for tidens kanskje største musikkartist.

Skavlan

GJESTER: På sesongavslutningen til Skavlan kommer Jamie Oliver (f.v.), Hennes Kongelige Høyhet Madeleine, prinsesse av Sverige, hennes ektemann Chris O'Neill (lengst t.h.), og Adele.

Foto: Monkberry

Gjestelisten på fredagens Skavlan er stjernespekket. Hennes Kongelige Høyhet Madeleine, prinsesse av Sverige, kommer sammen med ektemannen Chris O’Neill.

Det samme gjør den britiske kjendiskokken Jamie Oliver, og en av verdens heteste artister for tiden, Adele. Hun gjør et stort intervju og fremfører hitlåten «Hello», som satt rekorder da den ble lansert i november.

– Jeg visste da jeg gikk inn i studioet at dette er en av de sterkeste gjestelistene vi noen gang har hatt, sier Fredrik Skavlan.

– At alle i tillegg var så åpne, sjenerøse, morsomme og dessuten interessert i hverandre, overgikk selv mine egne høye forventninger, sier han.

Stolte

Prosjektredaktør for «Skavlan» i NRK, Karoline Berg, gleder seg over å kunne presentere en slik avslutning på programmet.

– Vi er utrolig stolte av å kunne presentere en så stjernespekket sesongavslutning, sier hun.

Adele

STJERNE: Adele ga nylig ut sitt tredje album «25» og har satt en rekke salgsrekorder.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Ingen i publikum visste heller ikke hvem som skulle gjeste sesongens siste program. Berg forteller om euforisk stemning da Skavlan introduserte gjestene.

– Ingen i publikum visste hvem som skulle være gjester. Da Adele kom som første gjest måtte flere i salen tørke tårer, sier hun.

Programmet med spilt inn i London forrige torsdag.

Ny sesong

Fredagens program ble filmet i London og avslutter det som ifølge Berg har vært en god sesong.

– Jeg syns det har vært en fin og variert sesong med mange aktuelle og relevante gjester, sier hun.

Dette har også vist seg på seertallene, som er høyere nå enn de var i fjor høst.

Til våren kommer det elleve nye programmer og planleggingen er allerede godt i gang.

– Vi søker alltid etter å få inn de beste og mest relevante gjestene, sier Berg.

Skavlans sesongavslutning sendes fredag 11. desember kl. 22:05 på NRK1.

Kulturstrøm

 • Skulptur skadet med vinkelsliper

  Den velkjente skulpturen Hesten i Markensgate i Kristiansand skal være skadet med vinkelsliper, ifølge politiet. De har kontroll på mannen bak handlingen. «Fole» av Ørnulf Bast ble satt opp i 1973 og er elsket av både barn og russ.

  Laster Twitter-innhold
 • Avis dømt til millionerstatning

  Venezuelas høyesterett har dømt en avis til å betale 109 millioner kroner i erstatning for å ha gjengitt at regjeringspartiets nestleder ble knyttet til narkotikahandel av USA. Regjeringen beskyldes for å bruke domstoler mot kritikk, melder Reuters.

 • Journalister: Trakassert av politi

  Amerikanske journalister som dekker demonstrasjonene mot politivold i Minneapolis sier politiet gir dem hardhendt behandling, til tross for en rettskjennelse om å la dem jobbe i fred. Sjefredaktøren i storavisa USA Today reagerer sterkt, melder AP.

  Laster Twitter-innhold