Sting spiller på Nobelkonserten

Den britiske musikkveteranen var nylig første artist på scena til Bataclan ett år etter terrorangrepene. Nå skal han hylle nobelprisvinneren sammen med norske artister.

KOMMER TIL OSLO: Sting annonserer selv i en video at han skal stå på scena i Telenor Arena under årets Nobelkonsert.

– Hei, dette er Sting, og jeg er veldig glad og beæret over å få spille på årets Nobelkonsert i Oslo, sier artisten i en video til NRK.

– Jeg har alltid hatt en sterk oppfatning om at musikk er en viktig måte å forsterke fredsbudskap på, sier Sting videre.

Med det er han den fjerde artisten som er annonsert til årets Nobelkonsert i Telenor Arena i Bærum.

Spiller med norske artister

Fra før er det annonsert at Marcus & Martinus, Highasakite og Halsey skal spille på konserten, og deler scena med talkshow-vert og komiker Conan O'Brien, som skal lede årets show.

Sammen skal de opptre for den colombianske presidenten Juan Manuel Santos, for hans arbeid for å ende den 52 år lange borgerkrigen i landet sitt.

– Vi synes dette er helt strålende, sier Nobelkonsertens pressesjef Dag Hvaring til NRK.

Men han innrømmer at det er ikke lett å booke artister som dette til konserten.

Spiller gratis

– De stiller jo gratis, ingen av artistene får betalt for å spille. Da tar det tid der mange skal mene og besluttene, men til slutt så lykkes vi, sier Hvaring.

Han tror Sting vil være med på å få øynene rettet mot konserten, og dessuten få spredt deres budskap.

– Det er klart at det grunnen til at vi ønsker verdensartister som virkelig kan være med og få budskapet ut og øke oppmerksomheten, sier han.

– Det å ha en stor artist av internasjonal klasse med de rette holdningene, som Sting, er med på å hylle vinneren og spre vinneren. Det er det som ligger til grunn for artistvalget i år.

Gjenåpent Bataclan

For få dager siden stod Sting på scenen i Bataclan i Paris, ett år etter terrorangrepet mot konsertstedet der til sammen 90 personer ble drept.

– I kveld skal vi oppnå to ting: Det første er å minnes dem som mistet livene sine i angrepet. Og så skal vi feire livet og musikken på dette historiske stedet, sa 65-åringen da, og åpnet konserten med et minutts stillhet.

Sting på scenen på Bataclan i Paris

TILBAKE I BATACLAN: Musikkfans møtte opp ett år etter angrepet mot Bataclan for å minnes de døde sammen med Sting.

Foto: STRINGER / Afp

Ett år før gikk islamske ekstremister til angrep på publikum med automatvåpen og bombebelter under en konsert med bandet Eagles of Death Metal.

Vokalist i Eagles of Death Metal, Jessie Hughes, var blant de som returnerte til utestedet på års-dagen, men ifølge musikknettstedet Pitchfork slapp han ikke inn.

Det skjedde på grunn av tidligere uttalelser der Hughes har sagt at han mistenkte en kobling mellom angriperne og de ansatte på Bataclan. Hans manager har svart at Hughes aldri prøvde å komme inn.

Kulturstrøm