Hopp til innhold

Steinfeld slutter i NRK – blir eier i PR-selskap

Hans-Wilhelm Steinfeld går til PR-bransjen etter 37 år i NRK. I 18 år var han utenlandskorrespondent. – Vi er veldig lei oss, sier NRK-direktør.

Nyhetsdirektør i NRK Per Arne Kalbakk bekrefter nyheten. Hans-Wilhelm Steinfeld starter i selskapet Corporate Communications 1. september.

– Vi er veldig lei oss for å miste en av våre største og viktigste journalistiske profiler, men respekterer selvsagt Hans-Wilhelms valg og kan bare ønske lykke til med nye utfordringer når den tid kommer, sier Kalbakk.

Oppsigelse fra september

– Samtidig er vi takknemlige for innsatsen Hans-Wilhelm har lagt ned for NRKs publikum gjennom 37 år – oppsigelsen gjelder fra 1. september, og vi kommer tilbake til en skikkelig avskjedsmarkering før den tid.

Corporate Communications ledes av tidligere NRK-profil Tom Berntzen. De to jobbet sammen i NRK i 25 år og Berntzen har også tidligere vært Steinfelds sjef.

– Han er Norges dyktigste journalist. Han er utrolig kunnskapsrik og jeg er kjempestolt over at han har valgt å komme til oss. Han har et enormt kontaktnettverk, kjenner nordområdene, Balkan og Russland godt, sier Berntzen til NRK.

Steinfeld blir én av 11 ansatte i selskapet og blir deleier.

– Han blir senior og partner hos oss, noe som betyr at han blir deleier. Jeg ønsker ikke å si noe om lønnsforhold, men vi har en modell som fungerer utmerket, sier Berntzen.

Saken fortsetter under videoen.

Steinfeld forteller om sin familie som ble utryddet under Holocaust

– Skal omsette for 22 mill.

Corporate Communications startet opp for tre år siden, Ifølge Berntzen omsatte selskapet for 16 i fjor og har budsjettert med en omsetning på 22 millioner kroner i år.

På kundelisten til selskapet er blant annet Skatteetaten og Kystverket. I tillegg er selskaper innen olje og gass på kundelisten.

Steinfeld har de siste fire årene vært NRKs korrespondent i Moskva. I 18 av Steinfelds 37 år i NRK har han tjenestegjort som utenrikskorrespondent.

Han skal erstattes som korrespondent til høsten av Morten Jentoft, men resten av juli er Steinfeld fortsatt på jobb i Moskva.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mikhail Gorbatsjov i Oslo i juni 1991 for å takke for Nobels Fredspris 1990

Hans-Wilhelm Steinfeld møtte Mikhail Gorbatsjov rekke ganger. Her i Oslo 6. Juni 1991 da Gorbatsjov kom for å takke for Nobels fredspris.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det var Dagbladet som først meldte om nyheten.

Senest i dag skrev han en nekrolog over Sovjetunionens tidligere utenriksminister, Eduard Sjevardnadse, for NRK.no.

Sjevardnadse var en av mange russiske og sovjetiske toppolitikere Steinfeld har intervjuet gjennom sine fire perioder som NRKs korrespondent i Moskva.

Hans-Wilhelm Steinfeld kom svært nær begivenhetene i Kiev i dag

Kulturstrøm

 • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

  «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

  Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

  Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

  Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

  Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
  Foto: Forlaget Oktober