Steinfeld slutter i NRK – blir eier i PR-selskap

Hans-Wilhelm Steinfeld går til PR-bransjen etter 37 år i NRK. I 18 år var han utenlandskorrespondent. – Vi er veldig lei oss, sier NRK-direktør.

Nyhetsdirektør i NRK Per Arne Kalbakk bekrefter nyheten. Hans-Wilhelm Steinfeld starter i selskapet Corporate Communications 1. september.

– Vi er veldig lei oss for å miste en av våre største og viktigste journalistiske profiler, men respekterer selvsagt Hans-Wilhelms valg og kan bare ønske lykke til med nye utfordringer når den tid kommer, sier Kalbakk.

Oppsigelse fra september

– Samtidig er vi takknemlige for innsatsen Hans-Wilhelm har lagt ned for NRKs publikum gjennom 37 år – oppsigelsen gjelder fra 1. september, og vi kommer tilbake til en skikkelig avskjedsmarkering før den tid.

Corporate Communications ledes av tidligere NRK-profil Tom Berntzen. De to jobbet sammen i NRK i 25 år og Berntzen har også tidligere vært Steinfelds sjef.

– Han er Norges dyktigste journalist. Han er utrolig kunnskapsrik og jeg er kjempestolt over at han har valgt å komme til oss. Han har et enormt kontaktnettverk, kjenner nordområdene, Balkan og Russland godt, sier Berntzen til NRK.

Steinfeld blir én av 11 ansatte i selskapet og blir deleier.

– Han blir senior og partner hos oss, noe som betyr at han blir deleier. Jeg ønsker ikke å si noe om lønnsforhold, men vi har en modell som fungerer utmerket, sier Berntzen.

Saken fortsetter under videoen.

Steinfeld forteller om sin familie som ble utryddet under Holocaust

– Skal omsette for 22 mill.

Corporate Communications startet opp for tre år siden, Ifølge Berntzen omsatte selskapet for 16 i fjor og har budsjettert med en omsetning på 22 millioner kroner i år.

På kundelisten til selskapet er blant annet Skatteetaten og Kystverket. I tillegg er selskaper innen olje og gass på kundelisten.

Steinfeld har de siste fire årene vært NRKs korrespondent i Moskva. I 18 av Steinfelds 37 år i NRK har han tjenestegjort som utenrikskorrespondent.

Han skal erstattes som korrespondent til høsten av Morten Jentoft, men resten av juli er Steinfeld fortsatt på jobb i Moskva.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mikhail Gorbatsjov i Oslo i juni 1991 for å takke for Nobels Fredspris 1990

Hans-Wilhelm Steinfeld møtte Mikhail Gorbatsjov rekke ganger. Her i Oslo 6. Juni 1991 da Gorbatsjov kom for å takke for Nobels fredspris.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det var Dagbladet som først meldte om nyheten.

Senest i dag skrev han en nekrolog over Sovjetunionens tidligere utenriksminister, Eduard Sjevardnadse, for NRK.no.

Sjevardnadse var en av mange russiske og sovjetiske toppolitikere Steinfeld har intervjuet gjennom sine fire perioder som NRKs korrespondent i Moskva.

Hans-Wilhelm Steinfeld kom svært nær begivenhetene i Kiev i dag

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter