Hopp til innhold

Stavrums fotballkrim til Danmark

Arild Stavrums fotballkrim «Golden Boys» er nå solgt til Danmark.

Arild Stavrum

Fotballspilleren Arild Stavrum gjør ny karriere, som forfatter.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det er forlaget People's Press som skal utgi boken på dansk. Tidligere denne måneden ble det trykket nytt opplag av den norske utgaven. « Fotball og krim - artig nok » har fått gode anmeldelser i pressen.

Dystert om bransjen

Stavrum

«Golden Boys» tar et oppgjør med fotball-agentene, i krim-format.

Foto: Oktober Forlag

Boken handler om hvordan unge og godt fotballspillere blir kjøpt og solgt. I «Golden Boys» blir den mektige fotballagenten Arild Golden funnet drept på fotballstadion.

I kjølvannet virvles det opp rykter om allianser, milliardbeløp som ikke kan spores, og afrikanske fotballtalenter som dumpes uten papirer.

Arild Stavrum er født i 1972 og debuterte med fotballromanen «31 år på gress» i 2008. Samme år ble boka kåret til en av årets beste sportsbøker i 2008 av Dagens Nyheter i Sverige.

Fotball-fortid

Stavrum har blant annet spilt i Aberdeen og Besiktas, og han har vært hovedtrener for Molde og Skeid.

Krimromanen «Golden Boys» ble gitt ut våren 2012.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.