Hopp til innhold

Stavrums fotballkrim til Danmark

Arild Stavrums fotballkrim «Golden Boys» er nå solgt til Danmark.

Arild Stavrum

Fotballspilleren Arild Stavrum gjør ny karriere, som forfatter.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det er forlaget People's Press som skal utgi boken på dansk. Tidligere denne måneden ble det trykket nytt opplag av den norske utgaven. « Fotball og krim - artig nok » har fått gode anmeldelser i pressen.

Dystert om bransjen

Stavrum

«Golden Boys» tar et oppgjør med fotball-agentene, i krim-format.

Foto: Oktober Forlag

Boken handler om hvordan unge og godt fotballspillere blir kjøpt og solgt. I «Golden Boys» blir den mektige fotballagenten Arild Golden funnet drept på fotballstadion.

I kjølvannet virvles det opp rykter om allianser, milliardbeløp som ikke kan spores, og afrikanske fotballtalenter som dumpes uten papirer.

Arild Stavrum er født i 1972 og debuterte med fotballromanen «31 år på gress» i 2008. Samme år ble boka kåret til en av årets beste sportsbøker i 2008 av Dagens Nyheter i Sverige.

Fotball-fortid

Stavrum har blant annet spilt i Aberdeen og Besiktas, og han har vært hovedtrener for Molde og Skeid.

Krimromanen «Golden Boys» ble gitt ut våren 2012.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober