NRK Meny
Normal

Sommeren er åpnet!

Sommeråpent gir deg sommerstemning med aktuelle gjester, mat, båtliv og reisebrev fra 25. juni til 16. august.

Logo: Sommeråpent
Foto: NRK

Se hvilke artister som skal opptre i programmene

Det er tradisjonen tro klart for Sommeråpent på NRK. Programledere i år er Anne Lindmo og Ingerid Stenvold . Det er Anne Lindmo som starter, og fra bryggekanten på Akershuskaia i Oslo er det duket for spennende gjester og artister, kokketips og andre uunværlige sommeringredienser.

Anne Lindmo er kjent for de fleste som programleder for Store Studio. Nå starter hun sommeren for oss med et program fullt opp av sommerlige elementer. Noen kjenner vi godt fra tidligere sesonger, andre er nye.

Ingerid Stenvold og Anne Sandvik Lindmo

Ingerid Stenvold og Anne Sandvik Lindmo gir deg sommer på TV

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Ukonvensjonell båtpussing

En gang i uken gir kjendiser tips om ulike sommerfenomener på hytta eller i hagen. For eksempel viser Anette Stai oss hvordan man dreper Iberiasnegler, mens Mona Høiness pusser båt relativt ukonvensjonelt.

Hver dag forteller folk om sin ultimate sommerhit, og det blir gjensyn med musikkvideoen til den aktuelle sommersangen.

En gang i uken vil korrespondenter fra utenlandske medier i Norge vise oss noen av historiene de har laget om Norge og nordmenn. Al-Jazeera og SVT er blant de utenlandske stasjonene som har folk på plass her i Norge.

Reisebrev og kjærlighet

Alex Rosen skal lage reisebrev fra forskjellige fartøy, alt fra A-jolla til cruiseskipet., mens Noman Mubashir lager en ukentlig serie der folk forteller om hvordan de traff hverandre. Hvordan oppsto kjærligheten?

I tillegg blir det mat to ganger i uken ved kokkene Christopher Sjue og Sverre Sætre, det blir musikk hver dag, seerbilder, seervideoer og konkurranser.

Caroline Bækkelund Hauge og Olav Viksmo Slettan er utegående reportere godt utenfor Akershuskaia.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.