NRK Meny
Normal

Sommeren er åpnet!

Sommeråpent gir deg sommerstemning med aktuelle gjester, mat, båtliv og reisebrev fra 25. juni til 16. august.

Logo: Sommeråpent
Foto: NRK

Se hvilke artister som skal opptre i programmene

Det er tradisjonen tro klart for Sommeråpent på NRK. Programledere i år er Anne Lindmo og Ingerid Stenvold . Det er Anne Lindmo som starter, og fra bryggekanten på Akershuskaia i Oslo er det duket for spennende gjester og artister, kokketips og andre uunværlige sommeringredienser.

Anne Lindmo er kjent for de fleste som programleder for Store Studio. Nå starter hun sommeren for oss med et program fullt opp av sommerlige elementer. Noen kjenner vi godt fra tidligere sesonger, andre er nye.

Ingerid Stenvold og Anne Sandvik Lindmo

Ingerid Stenvold og Anne Sandvik Lindmo gir deg sommer på TV

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Ukonvensjonell båtpussing

En gang i uken gir kjendiser tips om ulike sommerfenomener på hytta eller i hagen. For eksempel viser Anette Stai oss hvordan man dreper Iberiasnegler, mens Mona Høiness pusser båt relativt ukonvensjonelt.

Hver dag forteller folk om sin ultimate sommerhit, og det blir gjensyn med musikkvideoen til den aktuelle sommersangen.

En gang i uken vil korrespondenter fra utenlandske medier i Norge vise oss noen av historiene de har laget om Norge og nordmenn. Al-Jazeera og SVT er blant de utenlandske stasjonene som har folk på plass her i Norge.

Reisebrev og kjærlighet

Alex Rosen skal lage reisebrev fra forskjellige fartøy, alt fra A-jolla til cruiseskipet., mens Noman Mubashir lager en ukentlig serie der folk forteller om hvordan de traff hverandre. Hvordan oppsto kjærligheten?

I tillegg blir det mat to ganger i uken ved kokkene Christopher Sjue og Sverre Sætre, det blir musikk hver dag, seerbilder, seervideoer og konkurranser.

Caroline Bækkelund Hauge og Olav Viksmo Slettan er utegående reportere godt utenfor Akershuskaia.

Flere kulturnyheter