NRK Meny
Normal

Lindmo og Stenvold deler på Sommeråpent

Anne Lindmo og Ingerid Stenvold deler på å lede Sommeråpent denne sesongen.

Ingerid Stenvold og Anne Sandvik Lindmo
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Da Anne Grosvold takket ja til å bli den nye fredags-programlederen etter Fredrik Skavlan, gikk jobben som Sommeråpent-vertinne til Anne Sandvik Lindmo fra Store Studio og NRK-sportens Ingerid Stenvold. Programmet starter 25. juni og skal gå åtte uker gjennom sommeren. De to skal stå for fire uker hver, og først ut er Anne Sandvik Lindmo.

Anne Sandvik Lindmo

Anne Sandvik Lindmo

Anne Sandvik Lindmo

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Lindmo har ledet NRKs kultursatsing Store Studio i flere år, og har tidligere lang fartstid fra radio. Nå ser den munnrappe programlederen fram til å gi TV-seerne sommerstemning via skjermen.

- Dette er strålende, og jeg gleder meg enormt, er Lindmos respons på sin nye programlederrolle. Om været slår til, kan hun se fram til mye frisk luft i sommer.

- Jeg kommer til å bo ute på en av øyene og så pendle ut og inn med båt - det blir dødsstas, mener hun. Oppskriften på Sommeråpent, slik vi har blitt vant til den, har hun imidlertid ingen planer om å forandre på.

- Sånn jeg ser det, er programmet basert på en formel som norske TV-seere er avhengig av for å få sommerfølelsen. Det skal være en eim av grill-os og sterkt fokus på sommerlige aktiviteter, i tillegg til en mild innføring i hva som skjer på nyhetsfronten.

Ingerid Stenvold

Ingerid Stenvold

Ingerid Stenvold

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Den blide sportsreporteren fra Finnfjordbotn i Troms var tidligere et lovende langrennstalent, med gull i junior-NM, men valgte etter hvert å kommentere i stedet for å delta selv. Nå har hun altså fått oppgaven med å lede Sommeråpents andre halvdel, da Anne Lindmo skal ha ferie.

- Ja, det har jeg kjempelyst til, var svaret hennes da Sommeråpents prosjekleder ringte for å spørre om hun ville ha jobben.

Imidlertid er ikke dette Ingerids første store programlederoppgave - i fjor ledet hun NRKs store innsamlingsaksjon for Leger uten grenser. Årets sommerjobb vil hun uansett ikke bytte bort.

- For meg er dette en helt optimal sommerjobb. Det er fint å kunne veksle mellom sport og andre ting, og Sommeråpent er et veldig allsidig program, sier hun.

 

Flere kulturnyheter