Slik reagerer Twitter på brexit

J.K. Rowling skulle ønske hun kunne snu valgresultatet med magiske krefter og en katt stjal showet fra Cameron - i alle fall på Twitter.

J.K. Rowling

SKUFFET: EU-sympatisør J.K. Rowling er skuffet over valgresultatet i Storbritannia.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

Fredag morgen ble det klart, britene har stemt Storbritannia ut av EU.

Og mens resten av verden ventet på å få høre om David Cameron ville fortsette som statsminister, var det en katt som stjal Twitter-showet utenfor Downing Street nummer 10.

Laster Twitter-innhold

Katten er ikke den eneste som får oppmerksomhet på Twitter dagen etter EU-valget. Før valget kastet flere britiske kjendiser seg inn i debatten. Dagen derpå florerer nettet med kjendis-reaksjoner.

En av dem som har markert seg som EU-tilhenger er Harry Potter-forfatter J.K. Rowling. Nå ønsker hun at magien fra bøkene kunne tas i bruk på ekte.

Laster Twitter-innhold

Rowling tror også at valget vil føre til at Skottland vil løsrive seg fra Storbritannia som følge av valgresultatet.

Laster Twitter-innhold

Tidligere Top Gear-programleder Jeremy Clarkson var også for fortsatt EU-medlemskap. Dette skriver han dagen derpå:

Laster Twitter-innhold

Skuespiller Elizabeth Hurley har derimot frontet ut-kampanjen. Hun ser positivt på valgresultatet:

Laster Twitter-innhold

Varsleren Edward Snowden skriver at britene har stemt mot seg selv:

Laster Twitter-innhold

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er ikke særlig positiv til valgresultatet:

Laster Twitter-innhold

Den amerikanske politikeren Sarah Palin ville nok stemt for å forlate EU om hun kunne:

Laster Twitter-innhold

Mens skuespiller James Corden føler at tiden er inne for å beklage til Storbritannias unge:

Laster Twitter-innhold

Det har også blitt ytret reaksjoner fra scenekanten. Under en konsert på festivalen Glastonbury sa Blur-frontmannen Damon Albarn at det var med et tungt hjerte han stod på scenen og at demokratiet har sviktet Storbritannia, ifølge NME.

Brexit-resultatet diskuteres ikke bare med en alvorlig tone i befolkningen ellers. Her er andre brexit-reaksjoner det er verdt å få med seg:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter