NRK Meny
Normal

Slik er den perfekte CV

Lær deg kva slags ord du IKKJE bør bruke når du skal søke jobb.

CV
Foto: Colourbox

- Kutt ut all form for humor i CVen. Ein fleipande tone kan fort bli misforstått, seier Gisle Hallsten, leiar ved Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo.

- Kutt ut adresser som til dømes har tøysegutt eller tøysejente i seg. Når du skal sende ein CV bør du bruke ei nøytral e-postadresse med namnet ditt.

Høyr fleire gode råd: Korleis skrive CV?

Å skrive ein god CV er ein kunst

Tenk først og fremst på innholdet, men ver gjerne kreativ med skrifttype, avsnitt og kolonner.

Ein CV skal inneholde personlege opplysningar om deg sjølv, utdanning, jobb-, språk- og dataerfaring.
Ein god CV skal vidare skrivast i kronologisk omvendt rekkefølge, det vil seie at det siste du har gjort skal kome først.
CVen din bør skrivast i stikkordform og vere på rundt ein til to sider.

Den vanlegaste feilen

Den vanlegaste feilen folk gjer er at dei skriv for kort CV.
Ein CV skal fortelje kva bedrift jobba i, kva oppgåva di var, og kva du lærte av å jobbe der. Det held ikkje berre å skrive at du har jobba i Statoil.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • BBC tapte men anker ikke

  BBC filmet og navnga Cliff Richard da hjemmet hans ble stormet av politiet i 2014 etter mistake om seksuelle overgrep. Artisten ble aldri arrestert eller tiltalt, og saksøkte selskapet for brudd på privatlivets fred. Richard vant i retten, og det var ventet at BBC ville anke. Men i stedet vil kringkastingsselskapet be Parlamentet vurdere prinsippene for pressefrihet i landet, melder BBC selv.

  Cliff Richard
  Foto: Scanpix, STR
 • Ny redaktør i Klassekampen

  Mari Skurdal er ny ansvarlig redaktør i Klassekampen. Hun overtar etter Bjørgulv Braanen. Hun sier det nå vil bli satset mer på analyserende kommentarer og utenriksstoff. Skurdal har vært vaktsjef, nyhetsleder, redaksjonssjef og featureredaktør i avisa. Hun overtar som redaktør i løpet av noen uker. – Da Bjørgulv bestemte seg for å gå av, føltes det vel egentlig som om det var min tur til å ta over. Jeg har vært med på å lede denne avisa i ti år, og Klassekampen er på sett og vis blitt min store oppgave i livet, sier hun i avisas sak om lederskiftet.

  Mari Skurdal
  Foto: Siv Dolmen / Klassekampen
 • Ikonisk musikkfilm relanseres

  En omarbeidet versjon av John Lennon og Yoko Onos legendariske musikkfilm «Imagine» fra 1972 slippes på amerikanske kinoer i september. Den nye versjonen inneholder klipp og bilder som ikke var med i originalen. Også soundtracket fra filmen, albumet «Imagine» fra 1971, kommer i ny remikset versjon, melder NME

  John Lennon/Yoko Ono
  Foto: AP