NRK Meny
Normal

Slår politisk mynt på Kardashian-ranet

Etter at reality-kjendis Kim Kardashian West ble ranet på hotellrommet sitt av to bevæpnede menn natt til mandag, blusser debatten om sikkerheten i den franske hovedstaden.

Kim Kardashian West

VÆPNET RAN: Blant verdisakene ranerne stjal fra Kim Kardashian West var et smykkeskrin med verdier verdt 6.7 millioner dollar og en ring verdt 4.5 millioner dollar.

Foto: Lionel Cironneau / Ap

Nathalie Kosciusko-Morizet

SLÅR POLITISK MYNT: Den franske politikeren Nathalie Kosciusko-Morizet sier at Paris er blitt en utrygg by.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

– Ranet er et bevis på at det generelt er utrygt i den franske hovedstaden, sier Nathalie Kosciusko-Morizet, politiker for det konservative partiet Les Républicains og en mulig kandidat i neste års presidentvalg.

En politikilde skal ha sagt til BBC at to ranerne tvang seg inn i reality-kjendisens hotellrom, utkledd i politiuniformer. Inne på hotellrommet skal de ha rettet en pistol mot Kardashian Wests hode, før de bant henne fast og låste henne inne på badet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters fikk ranerne med seg smykker for flere millioner dollar.

Fransk politi og media utenfor hotellet til Kim Kardashian West

STORT OPPMØTE: Både fransk politi og medier stilte mannsterke utenfor hotellet til Kim Kardashian West.

Foto: Michel Euler / Ap

Fransk politi jakter nå på fem menn, som skal ha rømt fra stedet på motorsykler.

– Kim Kardashian-saken har satt en brutal stopper for bildet vi prøver å skape for turistene gjennom all den dyre «I Love Paris»-reklamen, sier Kosciusko-Morizet i et intervju med radiokanalen Europe 1.

Blir vitset med i sosiale medier

Kjendisranet har fått presseomtale verden rundt, og i sosiale medier strømmer det ut både sympatierklæringer og vitser på Kardashian Wests bekostning.

Laster Twitter-innhold

Flere har reagert på det de mener er respektløs vitsing, blant andre skuespiller James Corden.

Laster Twitter-innhold

Også i Norge har flere rast i sosiale medier, etter at TV 2s nyhetsanker Jan Øyvind Helgesen at hun neppe hadde noe imot fremmede menn på hotellrommet.

Blant dem som reagerte var forfatter og blogger Linnéa Myhre, som skreiv på Instagram at vitsingen om Kardashian West er sexistisk.

Laster Instagram-innhold

Tilbake i New York

Kris Jenner

TETT BEVOKTET: Også Kris Jenner, Kardashian Wests mor, hadde sitt eget følge med sikkerhetsvakter dagen etter ranet.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Ifølge kjendisnettstedet TMZ ankom Kardashian West New York mandag, i følge med ektemannen Kanye West og rundt 15 livvakter.

Det er ikke kjent om ekteparets to barn var på hotellrommet da ranet skjedde. Kardashian Wests mor og søster, Kris Jenner og Kourtney Kardashian, var også i Paris da ranet skjedde.

Kim Kardashian Wests talskvinne sier at realitystjernen er «rystet, men ikke fysisk skadd».

Kardashian West var i Paris for å følge den franske moteuken.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP