Slår politisk mynt på Kardashian-ranet

Etter at reality-kjendis Kim Kardashian West ble ranet på hotellrommet sitt av to bevæpnede menn natt til mandag, blusser debatten om sikkerheten i den franske hovedstaden.

Kim Kardashian West

VÆPNET RAN: Blant verdisakene ranerne stjal fra Kim Kardashian West var et smykkeskrin med verdier verdt 6.7 millioner dollar og en ring verdt 4.5 millioner dollar.

Foto: Lionel Cironneau / Ap

Nathalie Kosciusko-Morizet

SLÅR POLITISK MYNT: Den franske politikeren Nathalie Kosciusko-Morizet sier at Paris er blitt en utrygg by.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

– Ranet er et bevis på at det generelt er utrygt i den franske hovedstaden, sier Nathalie Kosciusko-Morizet, politiker for det konservative partiet Les Républicains og en mulig kandidat i neste års presidentvalg.

En politikilde skal ha sagt til BBC at to ranerne tvang seg inn i reality-kjendisens hotellrom, utkledd i politiuniformer. Inne på hotellrommet skal de ha rettet en pistol mot Kardashian Wests hode, før de bant henne fast og låste henne inne på badet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters fikk ranerne med seg smykker for flere millioner dollar.

Fransk politi og media utenfor hotellet til Kim Kardashian West

STORT OPPMØTE: Både fransk politi og medier stilte mannsterke utenfor hotellet til Kim Kardashian West.

Foto: Michel Euler / Ap

Fransk politi jakter nå på fem menn, som skal ha rømt fra stedet på motorsykler.

– Kim Kardashian-saken har satt en brutal stopper for bildet vi prøver å skape for turistene gjennom all den dyre «I Love Paris»-reklamen, sier Kosciusko-Morizet i et intervju med radiokanalen Europe 1.

Blir vitset med i sosiale medier

Kjendisranet har fått presseomtale verden rundt, og i sosiale medier strømmer det ut både sympatierklæringer og vitser på Kardashian Wests bekostning.

Laster Twitter-innhold

Flere har reagert på det de mener er respektløs vitsing, blant andre skuespiller James Corden.

Laster Twitter-innhold

Også i Norge har flere rast i sosiale medier, etter at TV 2s nyhetsanker Jan Øyvind Helgesen at hun neppe hadde noe imot fremmede menn på hotellrommet.

Blant dem som reagerte var forfatter og blogger Linnéa Myhre, som skreiv på Instagram at vitsingen om Kardashian West er sexistisk.

Tilbake i New York

Kris Jenner

TETT BEVOKTET: Også Kris Jenner, Kardashian Wests mor, hadde sitt eget følge med sikkerhetsvakter dagen etter ranet.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Ifølge kjendisnettstedet TMZ ankom Kardashian West New York mandag, i følge med ektemannen Kanye West og rundt 15 livvakter.

Det er ikke kjent om ekteparets to barn var på hotellrommet da ranet skjedde. Kardashian Wests mor og søster, Kris Jenner og Kourtney Kardashian, var også i Paris da ranet skjedde.

Kim Kardashian Wests talskvinne sier at realitystjernen er «rystet, men ikke fysisk skadd».

Kardashian West var i Paris for å følge den franske moteuken.

Kulturstrøm

 • Samisk i digital språkbank

  I dag er det den internasjonale morsmålsdagen, og 2019 er FNs internasjonale år for urfolksspråk. I Samisk arkiv i riksarkivet finnes det flere intervjuer på samisk tilgjengelige for publikum. Språkbanken skal ta vare på samisk språk i sine ulike varianter. Anna Jacobsen er en av dem som har delt sine fortellinger på samisk, hør her.

  Samisk flagg
  Foto: Heiko Junge / NPK
 • Karpe i strupen på plateselskap

  I en låt som slippes fredag beskylder rapduoen Karpe, Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid, en tidligere sjef i plateselskapet Cosmos Music for tyveri. De rapper at de vil ta «saken til retten», ifølge DN. Saken skal ha pågått i over ti år.

 • Tidligere SKUP-leder tiltalt

  Statsadvokaten mener tidligere sekretariatsleder Jens Egil Heftøy (45) har begått grovt underslag for opp mot 200.000 kroner og har nå tatt ut tiltale, skriver Medier 24. Heftøy sa opp sin stilling rett etter at det ble funnet avvik i SKUPs regnskap i 2016. Saken skal opp i Oslo tingrett 6. og. 7. juni.