Hopp til innhold

Slår politisk mynt på Kardashian-ranet

Etter at reality-kjendis Kim Kardashian West ble ranet på hotellrommet sitt av to bevæpnede menn natt til mandag, blusser debatten om sikkerheten i den franske hovedstaden.

Kim Kardashian West

VÆPNET RAN: Blant verdisakene ranerne stjal fra Kim Kardashian West var et smykkeskrin med verdier verdt 6.7 millioner dollar og en ring verdt 4.5 millioner dollar.

Foto: Lionel Cironneau / Ap

Nathalie Kosciusko-Morizet

SLÅR POLITISK MYNT: Den franske politikeren Nathalie Kosciusko-Morizet sier at Paris er blitt en utrygg by.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

– Ranet er et bevis på at det generelt er utrygt i den franske hovedstaden, sier Nathalie Kosciusko-Morizet, politiker for det konservative partiet Les Républicains og en mulig kandidat i neste års presidentvalg.

En politikilde skal ha sagt til BBC at to ranerne tvang seg inn i reality-kjendisens hotellrom, utkledd i politiuniformer. Inne på hotellrommet skal de ha rettet en pistol mot Kardashian Wests hode, før de bant henne fast og låste henne inne på badet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters fikk ranerne med seg smykker for flere millioner dollar.

Fransk politi og media utenfor hotellet til Kim Kardashian West

STORT OPPMØTE: Både fransk politi og medier stilte mannsterke utenfor hotellet til Kim Kardashian West.

Foto: Michel Euler / Ap

Fransk politi jakter nå på fem menn, som skal ha rømt fra stedet på motorsykler.

– Kim Kardashian-saken har satt en brutal stopper for bildet vi prøver å skape for turistene gjennom all den dyre «I Love Paris»-reklamen, sier Kosciusko-Morizet i et intervju med radiokanalen Europe 1.

Blir vitset med i sosiale medier

Kjendisranet har fått presseomtale verden rundt, og i sosiale medier strømmer det ut både sympatierklæringer og vitser på Kardashian Wests bekostning.

Laster Twitter-innhold

Flere har reagert på det de mener er respektløs vitsing, blant andre skuespiller James Corden.

Laster Twitter-innhold

Også i Norge har flere rast i sosiale medier, etter at TV 2s nyhetsanker Jan Øyvind Helgesen at hun neppe hadde noe imot fremmede menn på hotellrommet.

Blant dem som reagerte var forfatter og blogger Linnéa Myhre, som skreiv på Instagram at vitsingen om Kardashian West er sexistisk.

Tilbake i New York

Kris Jenner

TETT BEVOKTET: Også Kris Jenner, Kardashian Wests mor, hadde sitt eget følge med sikkerhetsvakter dagen etter ranet.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Ifølge kjendisnettstedet TMZ ankom Kardashian West New York mandag, i følge med ektemannen Kanye West og rundt 15 livvakter.

Det er ikke kjent om ekteparets to barn var på hotellrommet da ranet skjedde. Kardashian Wests mor og søster, Kris Jenner og Kourtney Kardashian, var også i Paris da ranet skjedde.

Kim Kardashian Wests talskvinne sier at realitystjernen er «rystet, men ikke fysisk skadd».

Kardashian West var i Paris for å følge den franske moteuken.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.