Hopp til innhold

Slapper av med julemat og dataspill

I helgen var den Grammy-nominerte superstjernen Josh Groban i Oslo. Nå reiser han hjem for å slappe av med julemat og Playstation!

Josh Groban
Foto: Danny Moloshok / AP

Vi har sett han på Oscarutdelingen, i "Ally McBeal" og på Nobelkonserten, men i helgen var den store stjernen på norgesbesøk. 

Føler seg som en skoleelev

Josh Groban og Christian Strand

Reporter i Nitimen Christian Strand traff plateaktuelle Josh Groban.

Foto: NRK

26-åringen har solgt 15 millioner plater på verdensbasis og sunget med stjerner som Celine Dion og Faith Hill. Hans store hit ”You Raise Me Up” gikk til topps på VG-lista. Nå er han ute med sin aller første juleplate "Nöel".

- Det å få lov til å jobbe med så utrolige artister som Celine og Faith gir meg inspirasjon og jeg lærer masse. Det er som å være elev, forteller Groban.

"Nöel" er Grobans første juleplate og fansen har i følge Groban ventet lenge på en slik plate.

Jul i studio

- Vi måtte gjenskape julen i studio med juletre og julepynt, ellers hadde vi ikke klart å spille inn en juleplate. Når det er juni vil man heller dra ut å feste, ler Groban.

Han forteller at julen betyr svært mye for han, spesielt det å være sammen med familie og venner.

HØR: Christian Strand intervjuer Josh Groban

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters