NRK Meny
Normal

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band er The Beatles åttende album, og et av de mest innflytelsesrike albumene i historien. Plata ble spilt inn i en periode på 129 dager, fra 6. desember 1966.

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Foto: EMI / Apple Corps.

Over 700 studiotimer gikk med til å spille inn Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Albumet er en milepæl i musikkhistorien, og anses som et av popmusikkens absolutte høydepunkt. Musikken var nyskapende og innovativ, og kom som et sjokk både på kritikere og publikum.

Side 1

"Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" - Lennon-McCartney

"With a Little Help From My Friends" - Lennon-McCartney

"Lucy in the Sky With Diamonds" - Lennon-McCartney

"Getting Better" - Lennon-McCartney

"Fixing A Hole" - Lennon-McCartney

"She's Leaving Home" - Lennon-McCartney

"Being For The Benefit of Mr. Kite" - Lennon-McCartney

Side 2

"Within You, Without You" - (George Harrison)

"When I'm Sixty-Four" - Lennon-McCartney

"Lovely Rita" - Lennon-McCartney

"Good Morning Good Morning" - Lennon-McCartney

"Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" (Reprise) - Lennon-McCartney

"A Day in the Life" - Lennon-McCartney

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).