NRK Meny
Normal

"Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band"

Psykedelisk rock og to krydderposer var til stor inspirasjon for Paul McCartney da han kokte i hop ideen om at The Beatles skulle fremstå som det fiktive bandet "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Foto: EMI / Apple Corps.

Hør:  Historien bak Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

"Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band"  ble utgitt i to versjoner på albumet med samme navn. "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise)" på B-siden går litt raskere enn versjonen som åpner albumet.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, vokal

John Lennon: Gitar, kor

George Harrison: Gitar, kor

Ringo Starr: Trommer

George Martin: Orgel

Studiomusikere: 4 valthorn

Hør: Historien bak Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK