Sexy, rå og sympatisk

Michael Nyquist er blant Sveriges beste, mest populære og hyggeligste skuespillere.

Michael Nyqvist
Foto: SF Norge AS

Første gang publikum virkelig oppdaget Michael Nyqvist var som konemishandler i Lukas Moodysons ”Tilsammans”. Den gangen måtte han forsikre svenskene om at han aldri hadde slått et menneske i sitt liv.

Litteratursnobb

I dag er Mikke Nyqvist blant Sveriges beste, mest populære og hyggeligste skuespillere. Han kaller seg en litteratursnobb og hadde ikke lest Millienium-bøkene til Stieg Larsson før han fikk hovedrollen i filmen. Likevel identifiserte han seg kjapt med karakteren Michael Blomqvist.

–Jeg liker fyren, vi har samme moral. Han er smart og blir sjeldent tatt på sengen. Jeg synes selv jeg er smart , men det er det ingen andre som har sett, sier Mikael lurt.

Michael Nyqvist och Noomi Rapace

Michael Nyqvist och Noomi Rapace, de to hovedrollene i 'Menn som hater kvinner'

Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX

Dramatisk barndom

Michael hadde en smertefull barndom. Han var barnehjemsbarn og adoptivbarn, og jaktet gjennom hele oppveksten på sin biologiske familie i Italia.

Nyquist er nå i gang med en bok om sin dramatiske barndom. Barndommen kostet ham 11 år i psykonalyse, men han tillater seg å fortsatt være litt gal. Han er for eksempel kjent for å ta armhevinger før han skal på scenen. Privat er han en rolig familiemann med kone og to barn.

–Å få så enorm oppmerksomhet og oppleve at folk slikker deg i rumpen hele tiden er livsfarlig for egoet. Jeg er glad jeg ikke var ung da dette skjedde, sier Mikael Nyqvist.

Michael Nyqvist

Michael Nyqvist i 'Så som i himmelen'fra 2004.

Foto: SF Norge AS

Kulturstrøm

  • Tre norske filmer til festival

    Tre norske dokumentarfilmer skal vises i Amsterdam, i forbindelse med dokumentarfilmfestivalen IDFA i november. Det melder NTB. De tre filmene er «iHuman», «Karla og Nordahl» og «En gang Aurora» som handler om Aurora Aksnes.

    Aurora Aksnes
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
  • Coldplay lover comeback

    Etter fire år i dvale melder århundrets mestselgende britiske band at de er på vei tilbake. Et brev til en fan startet en rykteflom, og nå bekrefter bandet på sin hjemmeside at et nytt album kommer 22. november. Coldplays forrige album «A Head Full Of Dreams» solgte to millioner eksemplarer, melder BBC. Den påfølgende turneen spilte inn fem milliarder kroner.