Sexy, rå og sympatisk

Michael Nyquist er blant Sveriges beste, mest populære og hyggeligste skuespillere.

Michael Nyqvist
Foto: SF Norge AS

Første gang publikum virkelig oppdaget Michael Nyqvist var som konemishandler i Lukas Moodysons ”Tilsammans”. Den gangen måtte han forsikre svenskene om at han aldri hadde slått et menneske i sitt liv.

Litteratursnobb

I dag er Mikke Nyqvist blant Sveriges beste, mest populære og hyggeligste skuespillere. Han kaller seg en litteratursnobb og hadde ikke lest Millienium-bøkene til Stieg Larsson før han fikk hovedrollen i filmen. Likevel identifiserte han seg kjapt med karakteren Michael Blomqvist.

–Jeg liker fyren, vi har samme moral. Han er smart og blir sjeldent tatt på sengen. Jeg synes selv jeg er smart , men det er det ingen andre som har sett, sier Mikael lurt.

Michael Nyqvist och Noomi Rapace

Michael Nyqvist och Noomi Rapace, de to hovedrollene i 'Menn som hater kvinner'

Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX

Dramatisk barndom

Michael hadde en smertefull barndom. Han var barnehjemsbarn og adoptivbarn, og jaktet gjennom hele oppveksten på sin biologiske familie i Italia.

Nyquist er nå i gang med en bok om sin dramatiske barndom. Barndommen kostet ham 11 år i psykonalyse, men han tillater seg å fortsatt være litt gal. Han er for eksempel kjent for å ta armhevinger før han skal på scenen. Privat er han en rolig familiemann med kone og to barn.

–Å få så enorm oppmerksomhet og oppleve at folk slikker deg i rumpen hele tiden er livsfarlig for egoet. Jeg er glad jeg ikke var ung da dette skjedde, sier Mikael Nyqvist.

Michael Nyqvist

Michael Nyqvist i 'Så som i himmelen'fra 2004.

Foto: SF Norge AS

Kulturstrøm

 • Aschehoug: 40 millioner underskudd

  Norges tredje største forlagshus gikk med 40 millioner kroner i underskudd i fjor, likevel tok aksjonærene ut 15 millioner kroner i utbytte, skriver Bok365. Finans- og økonomidirektør Åse Tharaldsen sier selskapet jobber for å ha et stabilt utbytte i stedet for å la det variere med resultatene. Hun sier underskuddet i hovedsak skyldes endringer av eierskap og avvikling av virksomheter (NTB).

 • «Endgame» mest innbringende film

  Filmen «Avengers: Endgame» går forbi «Avatar» som verdens mest innbringende kinofilm, skriver Forbes. «Avatar» har tjent inn 2,78 milliarder dollar, og det ventes at «Endgame» straks når dette. En av årsakene er at filmen har blitt populær i Kina.

  Avengers: Endgame
  Foto: AP
 • Tomb Raider-skuespiller knivstukket

  Hong Kong-skuespilleren Simon Yam, kjent blant annet fra Tomb Raider-filmen, ble angrepet og knivstukket på scenen under et pr-arrangement i dag. Angrepet ble utført av en ukjent mann. Yam skal ikke ha blitt påført livstruende skader, ifølge Reuters.

  Simon Yam
  Foto: Vincent Yu / AP