Sexy, rå og sympatisk

Michael Nyquist er blant Sveriges beste, mest populære og hyggeligste skuespillere.

Michael Nyqvist
Foto: SF Norge AS

Første gang publikum virkelig oppdaget Michael Nyqvist var som konemishandler i Lukas Moodysons ”Tilsammans”. Den gangen måtte han forsikre svenskene om at han aldri hadde slått et menneske i sitt liv.

Litteratursnobb

I dag er Mikke Nyqvist blant Sveriges beste, mest populære og hyggeligste skuespillere. Han kaller seg en litteratursnobb og hadde ikke lest Millienium-bøkene til Stieg Larsson før han fikk hovedrollen i filmen. Likevel identifiserte han seg kjapt med karakteren Michael Blomqvist.

–Jeg liker fyren, vi har samme moral. Han er smart og blir sjeldent tatt på sengen. Jeg synes selv jeg er smart , men det er det ingen andre som har sett, sier Mikael lurt.

Michael Nyqvist och Noomi Rapace

Michael Nyqvist och Noomi Rapace, de to hovedrollene i 'Menn som hater kvinner'

Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX

Dramatisk barndom

Michael hadde en smertefull barndom. Han var barnehjemsbarn og adoptivbarn, og jaktet gjennom hele oppveksten på sin biologiske familie i Italia.

Nyquist er nå i gang med en bok om sin dramatiske barndom. Barndommen kostet ham 11 år i psykonalyse, men han tillater seg å fortsatt være litt gal. Han er for eksempel kjent for å ta armhevinger før han skal på scenen. Privat er han en rolig familiemann med kone og to barn.

–Å få så enorm oppmerksomhet og oppleve at folk slikker deg i rumpen hele tiden er livsfarlig for egoet. Jeg er glad jeg ikke var ung da dette skjedde, sier Mikael Nyqvist.

Michael Nyqvist

Michael Nyqvist i 'Så som i himmelen'fra 2004.

Foto: SF Norge AS

Kulturstrøm

  • «Forresten» legger ned etter 25 år

    Når tegneseriemagasinet «Forresten» gir ut nummer 33, er det siste utgave. Jippi forlag ser ikke noen annen mulighet, skriver de på Facebook. Kulturrådets støtteordninger har vært avgjørende for å få gitt ut antologien, og den støtten har de ikke fått de siste to årene.

    Forresten; hvil i fred Etter nesten 25 år legger vi ned Forresten. Kulturrådets støtteordninger har de siste årene vært...

    Publisert av Jippi Comics  Tirsdag 18. februar 2020